Τα δώρα του Βούτση στον Γιούνκερ

Τα δώρα του Βούτση στον Γιούνκερ

Στην Ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος της Βουλής του επιφύλαξε θερμή υποδοχή, αφού εκτός των άλλων είναι και ο πρώτος ευρωπαίος αξιωματούχος που ανεβαίνει στο βήμα

Δύο συμβολικά δώρα προσέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον οποίο υποδέχτηκε νωρίτερα, σήμερα το μεσημέρι, στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Βούτσης χάρισε στον πρόεδρο της Κομισιόν, τον πρώτο ευρωπαίο αξιωματούχο που έχει μιλήσει ποτέ στην ελληνική Βουλή, μια μεταξοτυπία του έργου «Η αρπαγή της Ευρώπης» του Νίκου Εγγονόπουλου, καθώς και τον Επιτάφιο του Περικλή σε γαλλική έκδοση.

Ο γάλλος αξιωματούχος της ΕΕ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής και στη συνέχεια μίλησε ενώπιον των βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Η χώρα μας σε τρία χρόνια θα γιορτάσει τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας. Το κοινοβούλιο αυτό έχει ζήσει πολλές ευτυχείς στιγμές. Ο κ. Γιούνκερ είναι ο πρώτος αξιωματούχος της ΕΕ που θα απευθύνει ομιλία στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα