Τα μεγάλα τριήμερα των υπουργών

Τα μεγάλα τριήμερα των υπουργών

Άφαντοι οι υπουργοί από τη Βουλή ενόψει... τριημέρων. Δεν απαντούν στο 90% των ερωτήσεων

Αντιδράσεις προκαλούνται σχετικά με τους "κοπανατζήδες" υπουργούς οι οποίοι δεν πάνε καν στη Βουλή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις βουλευτών.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, για παράδειγμα, την Παρασκευή πριν την Καθαρά Δευτέρα απαντήθηκε μόλις μία στις δώδεκα ερωτήσεις. Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, οι περισσότεροι το έριξαν στην πλάκα λέγοντας ότι οι υπουργοί έφυγαν νωρίς για τα Κούλουμα. Αλλά την περασμένη Δευτέρα, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, πως από τις 12 ερωτήσεις απαντήθηκαν μόνο τρείς.

"Κι ενώ παραδοσιακά το ποσοστό των ερωτήσεων που δεν συζητούνταν ήταν κοντά στο 50%, το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει, έκρηξη, φτάνοντας κατά περιπτώσεις ακόμα και το 80% ή το 90%", αναφέρει και σημειώνει πως "μοναδική φωτεινή εξαίρεση αποτελεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος, αν και εξωκοινοβουλευτικός, είναι πάντα εκεί όταν υπάρχει επίκαιρη ερώτηση προς αυτόν, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι ο πρώτος σε ομιλίες στη Βουλή μεταξύ όλων των υπουργών και των βουλευτών".

SHARE: