Τα “όπλα” του Μαξίμου για τη συζήτηση στη Βουλή

Τα “όπλα” του Μαξίμου για τη συζήτηση στη Βουλή
Η είσοδος στο Μέγαρο Μαξίμου Menelaos Myrillas / SOOC

Με ισχυρό χαρτί τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων που επιβραβεύουν την Ελλάδα για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος θα μπει στη μάχη της προ ημερησίας η κυβέρνηση θεωρώντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης αυτοπαγιδεύτηκε.

Με όλα τα «όπλα» της θα μπει στην μάχη της Βουλής για την οικονομία η κυβέρνηση θεωρώντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης αυτοπαγιδεύτηκε προκαλώντας την συζήτηση για την οικονομία.

Για σφοδρή αντιπαράθεση με την Νέα Δημοκρατίας στα ζητήματα της οικονομίας, στον απόηχο των προειδοποιητικών δηλώσεων Καμμένου, έχει προετοιμαστεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα παραθέσει όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τις αποφάσεις του Eurogroup και την λύση για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους και θα επιμείνει ότι σε λίγο καιρό από τώρα η χώρα θα γυρίσει σελίδα με την καθαρή έξοδό της από τα Μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του θεωρούν πως έχουν ισχυρά χαρτιά για την σημερινή αναμέτρηση τις πρόσφατες αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και των συστημικών τραπεζών από τους διεθνείς οίκους και κυρίως τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων που ο καθένας σε διαφορετικό τόνο επιβραβεύουν την Ελλάδα για την θετική κατάληξη του τρίτου προγράμματος.

Το κυριότερο όπλο του πρωθυπουργού βεβαίως θα είναι οι αναφορές του Πιερ Μοσκοβισί αλλά και του Μάριο Σεντένο πως ναι μεν οι δεσμεύσεις της χώρας θα πρέπει να τηρηθούν ωστόσο αυτές δεν μπορεί να είναι «άκαμπτες» και μπορεί να επιδειχθεί μία «ευελιξία» στις πολιτικές που μπορούν να ακολουθηθούν μετά την 20η Αυγούστου.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να πει κάτι πιο σαφές για το καυτό θέμα των συντάξεων και απλώς θα περιοριστεί να επαναλάβει ότι η έξοδος από τα προγράμματα θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία  κινήσεων στην κυβέρνησή του.

Ασφαλώς θα αξιοποιήσει την στάση της ΝΔ απέναντι στον Επίτροπο Οικονομικών τόσο στην ελληνική βουλή όσο και στο ευρωκοινοβούλιο και θα προκαλέσει εκ νέου την σύνδεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μία πολιτική οικογένεια της Ευρώπης που εκφράζουν οι κ.κ. Κουρτς και Όρμπαν.

Το Μαξίμου γνωρίζει ότι θα δεχτεί επίθεση για το θέμα των σχέσεων με τους  ΑΝΕΛ και γι’ αυτό θα επαναλάβει την θέση του ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται πίσω από συντονισμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Θα ταυτίσει εκ νέου την στάση της ΝΔ στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ με την συμπεριφορά ακραίων και φασιστικών στοιχείων κατηγορώντας την Πειραιώς ότι συμπορεύεται με την Χρυσή Αυγή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πιέσει πολιτικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις σχέσεις του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis κ. Φρουζή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα