Τα βρήκαν τηλεφωνικά Σαμαράς – Παπαδήμος

Τα βρήκαν τηλεφωνικά Σαμαράς – Παπαδήμος
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΞΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Π.τ. Δ . ----ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ /PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Μετά από παρότρυνση του Γιώργου Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς αργά το βράδυ της Πέμπτης ήρθε σε τηλεφωνική συνομιλία με τον υποψήφιο πρωθυπουργό. "Δεν έχει θέσει όρους", είπε ο Σαμαράς

Επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Λουκά Παπαδήμου, αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά το ναυάγιο συμφωνίας των τριών πολιτικών αρχηγών και την μετέπειτα αιφνίδια αποχώρηση του Γιώργου Καρατζαφέρη από την κρίσιμη σύσκεψη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Παπαδήμος δεν θέτει όρους για να αναλάβει την πρωθυπουργία, παρά τις φήμες που τον θέλουν να έχει θέσει στο τραπέζι το σοβαρό ζήτημα των εκλογών της 19ης Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το περιεχόμενο της συζήτησης μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής, αποτελεί ζητούμενο εάν ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να συναινέσει με τα παρακάτω:

*Υπογραφη και των δυο κομμάτων στην επιστολή προς τις Βρυξέλλες, για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

*Μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

*Ελαστικότητα ως προς την ημερομηνία των εκλογών. Ο κ. Παπαδήμος ζητά να έχει χρόνο η νέα κυβέρνηση και όχι να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου.

“Το πρόβλημα μου δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά να ξεμπλοκάρει η έκτη δόση, να αποκτήσει κυβέρνηση η χώρα και μετά να πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός που είναι το ποθούμενο” είχε δηλώσει νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στις αναφορές του Μεγάρου Μαξίμου ότι “μπλόκαρε” την υποψηφιότητα του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία της κυβέρνησης σωτηρίας.

“Είμαστε βαθιά προσηλωμένοι στο Σύνταγμα – την πρωτοβουλία για την πρόταση για νέο πρωθυπουργό έχει η κυβέρνηση”, διευκρίνισε.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα χτες, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου. Ο δεύτερος ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα πρέπει να μιλήσει μαζί του ο Λουκάς Παπαδήμος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα