Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής εκδήλωσαν τρίωρη επίθεση στη Βουλή

Τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής εκδήλωσαν τρίωρη επίθεση στη Βουλή
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Η βάρβαρη επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και συμμετείχαν και βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης όπως ο υπόδικος Γιάννης Λαγός. Τα κόμματα ήταν ενήμερα από χθες για τον κίνδυνο εισβολής. Ανησυχίες για κλιμάκωση της φασιστικής βίας.

Οργανωμένη από την Χρυσή Αυγή ήταν η επίθεση τρίωρης διάρκειας που εξαπέλυσαν τάγματα εφόδου κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης, σε συζήτηση με κοινοβουλευτικούς συντάκτες απεκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής ήταν σε συνεχή επαφή με τον Φρούραρχο της Βουλής ο οποίος τον ενημέρωνε για την βία των χρυσαυγιτών που εκσφενδόνιζαν επί ώρες πέτρες και μάρμαρα και επιχείρησαν να εισβάλλουν με καδρόνια και στην οποία συμμετείχαν ακόμη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής όπως ο υπόδικος Γιάννης Λαγός.

Η φρουρά είχε προετοιμαστεί από την Παρασκευή για την οργανωμένη επίθεση των οπαδών και μελών του φασιστικού μορφώματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα κόμματα είχαν ενημερωθεί εγκαίρως στη Διάσκεψη των Προέδρων για τον κίνδυνο συντονισμένης επίθεση των Χρυσαυγιτών που “αξιοποίησαν” με βάναυσο τρόπο τη συζήτηση της πρότασης μομφής για το Μακεδονικό που κατέθεσε η ΝΔ. Μάλιστα, από την ένταση των γεγονότων κατέστη προφανές ότι αν δεν είχαν αντιδράσει τόσο άμεσα η Βουλή και οι εισαγγελικές αρχές στην εγκληματική προτροπή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα