“Τεχνητή παρεξήγηση” οι δηλώσεις Παπανδρέου

“Τεχνητή παρεξήγηση” οι δηλώσεις Παπανδρέου
20-6-2011--Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ-PRESS ROOM.(EUROKINISSI-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) Eurokinissi

Μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων καταγγέλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί μερικής αδυναμίας πληρωμών στους FT

Σε διευκρινήσεις αναφορικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στους γερμανικούς Financial Times προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, στρέφοντας τα βέλη του κατά όσων αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, επισήμανε ότι με τη δήλωση περί μερικής αδυναμίας πληρωμών, ο πρωθυπουργός “σχολίασε τις προθέσεις των οίκων αξιολόγησης”, ενώ επιτέθηκε κατά όσων αντέδρασαν στο άκουσμα αυτής της τοποθέτησης.

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

“Την ώρα που η χώρα δίνει μία μάχη να προστατέψει τα συμφέροντά της, να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της και να βγει από την κρίση, κάποιοι αρέσκονται να παίζουν με τις λέξεις.

Τώρα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τη δημοσιογραφική απόδοση της συνέντευξης που έδωσε ο πρωθυπουργός στους Financial Times Deutschland, συνέντευξη στην οποία ο πρωθυπουργός σχολίασε τη δεδηλωμένη πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να αξιολογήσουν το ελληνικό δημόσιο χρέος στο επίπεδο selective default [επιλεκτική χρεοκοπία] εάν υπάρξει συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σαφή θέση της χώρας, όπως αυτή διατυπώθηκε τόσο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και στο Eurogroup.

Όποιοι σπαταλούν τις δυνάμεις τους σε ένα εσωτερικό μικροκομματικό παιχνίδι τεχνητών παρεξηγήσεων, ας σεβαστούν την ανάγκη της χώρας και των πολιτών για ψυχραιμία και ασφάλεια και ας συστρατευτούν σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την υπέρβαση της κρίσης μέσα από κατάλληλους χειρισμούς, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον”, σημειώνεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα