Μέχρι τέλη Φλεβάρη η ψήφιση του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Πολυκατοικίες στην Αθήνα - φωτό αρχείου
Πολυκατοικίες στην Αθήνα - φωτό αρχείου EUROKINISSI

Ο Ειδικός Γραμματέας διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους διευκρίνισε στον News 24/7 ότι θα πρόκειται για εξωδικαστική ρύθμιση που θα συμπληρώνει και δεν θα καταργεί τον νόμο Κατσέλη.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Κέντρο Ελέγχου" με την την Έλλη Τριανταφύλλου, τον Μάνο Χωριανόπουλο και και τον Γιώργο Καρελιά ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης του Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για εξωδικαστική ρύθμιση που θα συμπληρώνει και δεν θα καταργεί τον νόμο Κατσέλη.

Όπως είπε ο κ. Κουρμούσης, προβλέπεται για τους ευπαθείς δανειολήπτες, επιδότηση από το κράτος 150 εκατομμυρίων ευρώ για το 2019. 

Για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, σημείωσε ότι αποτελούν περίπου το 25% του συνόλου των οφειλετών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση, τα κόκκινα στεγαστικά φτάνουν τα 16 δις, αφορούν 450 χιλιάδες οφειλέτες και δεν είναι όλα πρώτης κατοικίας.

Συμπλήρωσε ότι περίπου 200.000 έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, 80.000 υποθέσεις έχουν εκδικαστεί και εκκρεμούν άλλες 40 χιλιάδες.

 

SHARE: