Τέλος Ιουλίου η συζήτηση περί εξεταστικής για την υπόθεση Καμμένου

Τέλος Ιουλίου η συζήτηση περί εξεταστικής για την υπόθεση Καμμένου

Η συζήτηση και η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί μεταξύ 25 και 28 Ιουλίου στην Ολομέλεια όπως αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της ΝΔ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές και πολιτικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για παρέμβαση στην υπόθεση του Noor 1.

Σε σημερινή συνεδρίασή της η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να προσδιορίσει την συζήτηση μεταξύ της 25 και 28 Ιουλίου. Η ακριβής ημερομηνία αναμένεται να οριστεί κατόπιν συνεννόησης και με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Την πρόταση για της συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής έχουν συνυπογράψει και οι 76 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι καταλογίζουν στον κ. Καμμένο ότι συνομίλησε με τον ισοβίτη, καταδικασμένο για την υπόθεση ναρκωτικών του Noor 1, Μάκη Γιαννουσάκη, προκειμένου να του ασκήσει πιέσεις. Μάλιστα οι βουλευτές της ΝΔ μιλούν για ενδεχόμενες ευθύνες και κυβερνητικών στελεχών ενώ επίσης ζητούν να διερευνηθεί αν ήταν ενήμερος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο τέλος της συζήτησης θα διεξαχθεί ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 120 βουλευτών. Η συμπολίτευση έχει ξεκαθαρίσει, πάντως ότι θα καταψηφίσει την συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής και χαρακτηρίζει την πρόταση απόπειρα αποπροσανατολισμού από τις πραγματικές υποθέσεις διαφθοράς (Παπαντωνίου, Ντυνάν, ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis) που εξετάζονται αυτή την περίοδο.

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα