Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για τους οριστικούς υπερθεματιστές

Τέσσερις υπουργικές αποφάσεις για τους οριστικούς υπερθεματιστές
ΑΤΥΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓOI ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ EUROGROUP ECOFIN ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΖΑΠΠΕΙΟ Eurokinissi

Στην αντεπίθεση πέρασε η κυβέρνηση μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα με τα κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν πως ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τι προβλέπεται από εδώ και πέρα σε σχέση με τις υπουργικές αποφάσεις

Μπορεί κανείς από το κυβερνητικό στρατόπεδο να μην τοποθετείται σε σχέση με την αποχώρηση Καλογρίτσα φαίνεται, όμως ότι μετά την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα και τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης ότι αυτή η εξέλιξη προκάλεσε «ανακούφιση» σε πολλά στελέχη του Μαξίμου, αλλά και βουλευτές του κόμματος.

Ο προβληματισμός που είχε εκφραστεί για την διαδικασία ήταν σε ορισμένες περιπτώσεις έκδηλος ακόμα και από μερίδα βουλευτών που βλέπουν, πλέον το τοπίο θα ξεθολώνει και το Μαξίμου να μπορεί να προβάλει και πάλι το αδιάβλητο της διαδικασίας, αλλά και το γεγονός ότι διαθέτει πολλές δικλείδες ασφαλείας και προβλέψεις  ώστε ο διαγωνισμός να συνεχιστεί κανονικά.

Με την αποχώρηση Καλογρίτσα, άλλωστε αναδεικνύεται και ένα ακόμα βασικό επιχείρημα του Μαξίμου, πως δεν υπάρχουν «ευνοημένοι» και ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και στις αυστηρές προδιαγραφές που έχουν τεθεί εξαρχής. Για αυτό το λόγο, εξηγούσαν κορυφαία στελέχη, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή η παράταση που ζητήθηκε από την πλευρά Καλογρίτσα.

Οι τελευταίες εξελίξεις έδωσαν ευκαιρία στην κυβέρνηση να επιτεθεί με σφοδρότητα για άλλη μια φορά στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι «έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται όσοι επιθυμούν διακαώς να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς της διαπλοκής. Απλά, καλό – για τους ίδιους – είναι κάποια στιγμή να ξυπνήσουν».

Ο διαγωνισμός από εδώ και πέρα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWS 247 αναμένονται τις επόμενες ημέρες να εκδοθούν 4 υπουργικές αποφάσεις που θα ορίζουν τους οριστικούς υπερθεματιστές. Ενδεχομένως του Ιβάν Σαββίδη, από τη στιγμή που όλα κυλήσουν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, να καθυστερήσει λίγο περισσότερο.

Λόγω των προσφυγών στην επιτροπή ενστάσεων και στο ΣτΕ φαίνεται πως η όλη διαδικασία απαιτεί 60 ημέρες από την προηγούμενη Δευτέρα, όπου έληξε η προθεσμία να κατατεθούν προδικαστικές προσφυγές κατά του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού που επικύρωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές, πάντως δεν αποκλείουν το γεγονός οι υπουργικές αποφάσεις να εκδοθούν ακόμα και σε 10-15 ημέρες από σήμερα, χωρίς δηλαδή τις εκδίκαση των αποφάσεων, αλλά μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των οικονομικών μέσων.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Σαββίδης έχει στην διάθεσή του από χθες 5 ημέρες για τον έλεγχο του πόθεν έσχες και άλλες 15 για την καταβολή της πρώτης δόσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα