Θεοδωράκης: Γιατί δεν μιλούν οι αρχηγοί για την αναδοχή;

Θεοδωράκης: Γιατί δεν μιλούν οι αρχηγοί για την αναδοχή;
O επικεφαλής του Ποταμιού, Σ.Θεοδωράκης Eurokinissi

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 για το νομοσχέδιο για την αναδοχή καυτηρίασε την αποχή των πολιτικών αρχηγών από τη συζήτηση στη Βουλή λέγοντας πως το νομοσχέδιο αποτελεί μια νίκη για το Ποτάμι

Νίκη του Ποταμιού χαρακτήρισε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο αυτό θα γίνει νόμος του κράτους, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Τόνισε ότι υπάρχουν στα ιδρύματα παιδιά που δεν τα παίρνει κανείς και ο νόμος αυτός δίνει το δικαίωμα αναδοχής σε τέτοιες περιπτώσεις.

“Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια τo Ποτάμι ήταν εντελώς μόνο του. Εξαιτίας μας ήρθε το νομοσχέδιο στην ολομέλεια. Χαίρομαι που σήμερα αρκετοί βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΣΥ θα υπερψηφίσουν τελικά ενώ αρχικά είχαν αρνηθεί. Εμείς θεωρούμε αρκετή την έννομη δέσμευση ενός ζευγαριού για να κάνει αίτηση για αναδοχή ενός παιδιού. Από κει και πέρα είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξετάσει αν αυτό το ζευγάρι είναι κατάλληλο για να αναλάβει ένα παιδί.” είπε.

Πρόσθεσε ότι κατέθεσε στη Βουλή έκθεση 83 ψυχολόγων και γιατρών που έχουν συνοψίσει την παγκόσμια βιβλιογραφία γιατί όπως είπε σε αυτά τα θέματα ακούς τους επιστήμονες.

Καταδίκασε δε την πρακτική πολλών βουλευτών που υπό τον φόβο να χάσουν ψήφους, θα απέχουν της διαδικασίας, χαρακτηρίζοντάς τους ως φωνές μίας οπισθοδρομικής παρέας”.

“Κάποιοι δεν μπαίνουν στη φωτιά με την πεποίθηση ότι τελικά θα κερδίσουν. Δεν ψηφίζουν το νομοσχέδιο για να μην δυσαρεστήσουν ένα τμημα των ψηφοφόρων τους. Αυτοί οι βουλευτές περιμένουν στην ουρά της κοινωνίας να μαζέψουν ψήφους. Πολιτική, όμως, είναι να προηγείσαι” υπογράμμισε.

“Με εκπλήσσει που κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν ήρθε χθες να μιλήσει στη Βουλή. Πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη, να τολμάμε. Ο κόσμος θέλει να ακούσει την ξεκάθαρη άποψη των αρχηγών. Από αυτούς επηρεάζεται” είπε ακόμη αφήνοντας αιχμές για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα