Θεοδωράκης: Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και σήμερα εξουσία είστε εσείς

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙ.(Eurokinissi-
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για θέματα της Δικαιοσύνης. Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών είχε αναλάβει με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΟΤΑΜΙ.(Eurokinissi- ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε λόγο για συντηρητικά συστήματα ελέγχου της Δικαιοσύνης. Σε τι συμφώνησε με Κουτσούμπα. Τι απάντησε στον Τσίπρα

"Η θεωρία σας είναι απλή. Ό,τι κάνετε είναι καλώς καμωμένο γιατί οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι και κυρίως διεφθαρμένοι", είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την προ ημερησίας για θέματα Δικαιοσύνης.

Ο κ.Θεοδωράκης επιτέθηκε κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου (με την οποία το Ποτάμι έχει ανοίξει βεντέτα, μέτα τη μήνυση της στον υποψηφιο ευρωβουλευτή του κόμματος Σταύρο Τσακυράκη) και κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης (προερχόμενου από τον καραμανλικό ευρύτερο χώρο) Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

"Η διαπλοκή συναλλάσσεται με την εξουσία και σήμερα εξουσία είστε εσείς, Εσείς βλέπετε τους εκδότες και του προσλαμβάνετε", είπε ο κ.Θεοδωράκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

"Η κυρία Θάνου και ο κ. Παπαγγελόπουλος ενώνουν δύο συστήματα που έχουν στηθεί εδώ και χρόνια", συνέχισε, υποστηρίζοντας: "Και στόχος αυτών των συστημάτων είναι η χειραγώγηση των λειτουργών της δικαιοσύνης. Είναι συστήματα που γεννήθηκαν από τους συντηρητικούς της χώρας. Και τώρα υιοθετούνται με ενθουσιασμό από τους συντηρητικούς της αριστεράς. Αυτή η ανίερη συμμαχία δείχνει και τις εκλεκτικές συγγένειες μεταξύ του παλιού και του νέου παλιού."

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση έδωσε πειθαρχικές αρμοδιότητες στην κυρία Θάνου, με μια τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, για να εξασφαλιστεί η υπακοή των δικαστικών λειτουργών.

"Αυτοί δηλαδή δεν θα δίνουν λόγο μόνο στη συνείδησή τους και τον Θεό, αλλά και στην ίδια την κυρία Θάνου. Γιατί η τροπολογία προβλέπει ότι κατήγορος και δικαστής των … δικαστών θα είναι ένας! Κυρία Θάνου - δύο σε ένα!" είπε ο κ.Θεοδωράκης κάνοντας λόγο για παραβίαση του Συντάγματος, που παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

"Η κυρία Θάνου συνηθίζει να λέει στις συνεντεύξεις της ότι «ο δικαστής δίνει λόγο μόνο στη συνείδησή του και στο Θεό». Προφανώς στη συγκεκριμένη περίπτωση το «θεός» είναι το ψευδώνυμο του «κ.Τσίπρα»", σχολίασε μάλιστα ειρωνικά.

Ο κ.Θεοδωράκης υποστήριξε επίσης ότι εκδότες και δημοσιογράφοι που διορίστηκαν ως σύμβουλοι κυβερνητικών στελεχών, έγραφαν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τους κατά του Ποταμιού και κατήγγειλαν τον ίδιο ως "γερμανοτσολιά".

"Ο φοβερός και τρομερός κ.Μάρδας είχε ορκισθεί για πάνω από 2 δισεκατομμύρια έσοδα από την πάταξη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου. Και τώρα ψάχνει τις τσέπες των προσφύγων μήπως και βρει τίποτα ψιλά. Δεν κάνατε τίποτα με τη Λίστα Λαγκάρντ γι’ αυτό κάθε εβδομάδα βγάζετε και μια καινούρια λίστα μήπως και ξεχαστούμε", συνέχισε ο κ.Θεοδωράκης.

"Εσείς βλέπετε 4 φόρες τις γάτες, εσείς πηγαίνετε στην Κάντζα, εσείς ζητάτε από τα Μέσα υποστήριξη, εσείς απαιτείτε να απολυθούν δημοσιογράφοι που δεν σας είναι αρεστοί. Εσείς δίνετε στους εκβιαστές χρήματα των ΔΕΚΟ και τους βγάζετε στην ΕΡΤ να συκοφαντούν τους αντιπάλους σας. Εσείς προσλαμβάνετε εκδότες εφημερίδων και σάιτ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ.Θεοδωράκης αναρωτήθηκε επίσης γιατί ο κ.Τσίπρας δεν καταργεί τους νόμους, που κατήγγειλε στην πρωτολογία του ως παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Συμφώνησε μάλιστα με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ότι η κυβέρνηση αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη γιατί έρχονται νέα μέτρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ποτάμι, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξεταστική για τραπεζικά δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ προανήγγειλε ο Τσίπρας

Παραίτηση Τσίπρα ζήτησε ο Μητσοτάκης. Κατήγγειλε παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ

SHARE: