Θεοδωράκης κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

Θεοδωράκης κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού
Discussion regarding the priorities actions, at the plenary hall of the Greek parliament, on September 27, 2016 / , , 27 2016. SOOC

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως σε όλο τον κόσμο επανακρατικοποιούνται εταιρείες ύδρευσης που είχαν ιδιωτικοποιηθεί. "Ο Λεβέντης θα μπορούσε να σας εξηγήσει πως στήνεται κανάλι χωρίς λεφτά" είπε ειρωνικά

Κατά της ιδιωτικοποίησης των δικτύων ύδρευσης τάχθηκε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα 15 προαπαιτούμενα, παρά τη γενικότερη στάση του στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθύμισε ότι ο κ.Τσίπρας σε επίσκεψή του στην ΕΥΔΑΠ το ‘14 έλεγε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα ήταν και ένα δημοψήφισμα για το νερό και ότι «το νερό δεν πουλιέται».

“Και τώρα τι ακριβώς δίνετε; Το δίκτυο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; Τα εργοστάσια και τους αγωγούς μεταφοράς του νερού; Τους πόρους; Τον Μόρνο, τον Εύηνο και τον Αλιάκμονα;” αναρωτήθηκε.

“Δεν είναι καν ξεκαθαρισμένο τι ακριβώς δίνετε. Απλά μπαίνουν όλα στο υπερταμείο και το υπερταμείο θα αποφασίσει τι θα πουλήσει και τι όχι”, συνέχισε.

Ο κ.Θεοδωράκης επισήμανε ότι πριν από δύο χρόνια ο δήμος του Βερολίνου πλήρωσε περίπου 600 δις στο γαλλικό κολοσσό Βεολιά για να επαναγοράσει την εταιρεία και το δίκτυο ύδρευσης της πόλης. “Σε 12 χρόνια που ήταν στα χέρια της Βεολιά το νερό ακρίβυνε κατά 25%. Και δεν είναι μόνο το Βερολίνο. Οι ευρωπαϊκές μητροπόλεις επαναγοράζουν εταιρείες ύδρευσης αναγνωρίζοντας την αποτυχία αυτού του μοντέλου”, τόνισε, αναφέροντας ότι από το 2000 180 πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν επαναγοράσει εταιρείες ύδρευσης που είχαν ιδιωτικοποιηθεί.

“Εδώ ποιος θα ασκεί τιμολογιακή πολιτική στο νερό, στο μετρό στα τρένα; Στις ΔΕΚΟ και σε όλες τις υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιοι τομέα που οι σπατάλες του κομματικού κράτους τις έχουν καταντήσει προβληματικές”, αναρωτήθηκε ο κ.Θεοδωράκης, κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι στόχος του είναι η έφοδος στο κράτος με δικαιολογία “το έκαναν και οι άλλοι”.

Είπε μάλιστα ειρωνικά αναφερόμενος στο θέμα των αδειών: “Μπήκατε σε μεγάλη ταλαιπωρία για να κάνετε ένα ΣΥΡΙΖΑ TV. Υπήρχε ένας απλούστερος δρόμος. Ο δρόμος του κ.Λεβέντη. Του φίλου του κ.Τσίπρα. Μπορούσε να σας εξηγήσει πως καταπατά κανείς μια συχνότητα Πως κάνει ένα κανάλι χωρίς λεφτά, χωρίς εφορίες, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ικα μικα και τα σχετικά. Και αν το κανάλι δεν πηγαίνει καλά Θα σας εξηγήσει και πως το πουλάς κιόλας και πως κερδίζεις”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα