Θεοδωράκης: Ο Δραγασάκης ήταν υπουργός όταν οι εκδότες πήραν κανάλια χωρίς διαγωνισμό

Θεοδωράκης: Ο Δραγασάκης ήταν υπουργός όταν οι εκδότες πήραν κανάλια χωρίς διαγωνισμό
Pre agenda discussion in the plenum of the parliament about corruption in Athens on Oct. 10, 2016 / . 10 , 2016 Alexandros Michailidis / SOOC

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε χωρίς να τον κατονομάσει σε συνεργάτη της Όλγας Γεροβασίλη. Μίλησε για «αποβράσματα» που ρίχνουν «λάσπη» στο Ποτάμι.

Διαδικτυακή επίθεση «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστηρίζοντας ότι έριξαν «τόνους λάσπης» στο κομμα του επειδή φοβούνται την “ανεξάρτητη φωνή του”.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή κ. Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν προέρχεται από τα τζάκια της διαπλοκής αλλά δέχτηκε συντονισμένη επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήθελε να «μαρκάρει» το Ποτάμι ως διαπλεκόμενο. Μίλησε μάλιστα, για κομματικούς του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν όπως είπε κύριο μέλημα τους να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι. Ανέφερε δε ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένα «τρολ» ήταν συνεργάτης της Όλγας Γεροβασίλη αλλά δεν αποκάλυψε το όνομά του. «Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να βρωμίσετε το Ποτάμι, γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός το καινούργιο φοβάται – δεν φοβάται το παλιό» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού και διερωτήθηκε «πόσα μαύρα λεφτά» έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ «σε δήθεν αγανακτισμένους μπλόγκερ και κομματικούς δημοσιογράφους για να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι».

Ως προς το θέμα της αντιμετώπισης της διαπλοκής ο κ. Θεοδωράκης έδωσε έμφαση στην αντιμετώπιση του «πελατειακού κράτους». Υποστήριξε, επίσης, ότι η λύση για το φαινόμενο της διαπλοκής είναι να σταματήσουν οι πολιτικοί να διαπλέκονται. «Για τη διαπλοκή χρειάζονται δύο. Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί. Αν θέλoυν να χτυπήσουν τη διαπλοκή, ας σταματήσουν να διαπλέκονται» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

“Λέει συχνά ο κ.Παππάς ότι έγινε αεροπειρατείακαι οι εκδότες πήραν τον αέρα της Ελλάδας δωρεάν. Πότε πήραν οι εκδότες τις συχνότητες χωρίς διαγωνισμό; Τότε που συγκυβερνούσατε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη”, είπε επίσης ο κ.Θεοδωράκης.

“Γιατί δεχτήκατε την αεροπειρατεία, γιατί δεν αντιδράσατε τότε;” αναρωτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ όποτε βρέθηκαν στην εξουσία έκαναν ακριβώς αυτά που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν. 

“Με απόφαση της Οικουμενικής δεν δόθηκαν οι ψηφιακές παροχές στον εθνικό προμηθευτή και στη Siemens; Με απευθείας ανάθεση και δίχως διεθνή διαγωνισμό; Ο κ.Δραγασάκης δεν ήταν τότε υπουργός;”, αναρωτήθηκε, καταλήγοντας απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ: “Μην παριστάνετε τους ανήξερους. Είστε μέρος του συστήματος που καταγγέλλετε.”

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα