Θεοδωράκης: Ο κόσμος έχει κουραστεί, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα εκτός από τις άδειες

Θεοδωράκης: Ο κόσμος έχει κουραστεί, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα εκτός από τις άδειες
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τη στάση του Ποταμιού στη Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ εξήγησε ο επικεφαλής του Κινήματος σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα

Στην ανάγκη να τελειώσουμε με τα θέματα της τηλεόρασης να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα της χώρας, την λιτότητα, την ανεργία και τα λουκέτα των επιχειρήσεων στάθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τη Καλαμάτα σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα.

“Η Ελλάδα έχει και άλλα προβλήματα. Πρέπει να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό άρα πρέπει να φύγουμε από το μέτωπο της τηλεόρασης, να βρούμε μια λύση, και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Νομίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές και ο καθένας θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται τι συμφέρει το κόμμα του και να σκεφτεί τι συμφέρει την κοινωνία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

“Νομίζω ότι πρέπει να τελειώσουν τα μικροκομματικά παιχνίδια. Θα πρέπει όλα τα κόμματα και βεβαίως η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, να συνεργαστούμε και να συγκροτήσουμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης που θα αποφασίσει στη συνέχεια για όλα τα σημαντικά. Η χώρα μπήκε σε μια μεγάλη περιπέτεια με όλα αυτά που έκανε ο κ. Παππάς αλλά θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Η Ελλάδα έχει και άλλα προβλήματα. Πρέπει να υπηρετήσουμε τον ελληνικό λαό άρα πρέπει να φύγουμε από το μέτωπο της τηλεόρασης, να βρούμε μια λύση, και να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα της χώρας. Νομίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές και ο καθένας θα πρέπει να πάψει να σκέφτεται τι συμφέρει το κόμμα του και να σκεφτεί τι συμφέρει την κοινωνία. Η χώρα αντιμετωπίζει εθνικούς κινδύνους. Έχουμε προβλήματα και στην Ευρώπη και βέβαια υπάρχει το καθημερινό πρόβλημα της οικονομίας άρα δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με το θέμα της τηλεόρασης”.

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε:

Για στάση του Ποταμιού στη Σύνοδο των Προέδρων:

“Το Ποτάμι από την προηγούμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων είπε ότι πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένα ΕΣΡ που θα αναλάβει όλες τις αρμοδιότητες. Τα λάθη της κυβέρνησης είναι πολλά. Αν όμως μένουμε και συζητάμε για τα λάθη των κυβερνώντων δεν θα κάνουμε ποτέ ένα βήμα μπροστά. Ας ξεπεράσουμε λοιπόν το προηγούμενο σκηνικό χτίζοντας ένα καινούργιο σκηνικό. Βεβαίως λέμε ξεκάθαρα ότι ο νόμος Παππά για την τηλεόραση, ούτε πρέπει να εφαρμοστεί αλλά ούτε είναι η βάση για τη συζήτηση. Η βάση για τη συζήτηση είναι μια πρόταση που θα εμπεριέχει πολλά κανάλια, πολλούς εργαζόμενους και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία”.

Για το ενδεχόμενο εκλογών:

“Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ανασχηματισμό. Ήδη φτιάχνουν καινούργια υπουργεία. Βέβαια, φοβάμαι ότι τα προβλήματα δεν θα ξεπεραστούν, γιατί για να τα ξεπεράσει κάποιος, πρέπει να φύγει από τις δικές του κακές συνταγές και να πάει σ’ έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης. Δεν πιστεύουμε στη διακυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αλλά προφανώς ο ίδιος ετοιμάζεται να κάνει ένα ρετούς, και με αυτή την έννοια είπα ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε να δεχθούμε τους καινούργιους υπουργούς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα