Θεοδωράκης: Ο βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι

Θεοδωράκης: Ο βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλά στο Αμφιθέατρο Νέου Δημαρχείου Περιστερίου σε συγκέντρωση φίλων κι εθελοντών του Ποταμιού την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014. Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας "Το Ποτάμι φουσκώνει". (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ποια η απάντηση του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη σε όσους προσπαθούν να εμπλέξουν το κόμμα και τον ίδιο στην υπόθεση Χαϊκάλη

Επίθεση σε όσους προσπαθούν να εμπλέξουν το Ποτάμι στον “πολιτικό βούρκο των ημερών”, όπως τονίζεται, εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του κόμματος υποστήριξε ότι πρόκειται για μια συμμορία που εδώ και μήνες διακινεί αναληθείς πληροφορίες.

“Ο βούρκος δεν θα λερώσει το Ποτάμι. Δεν έχει συμβεί ποτέ και δεν θα συμβεί και τώρα. Ο κ. Χαϊκάλης και οι συνέταιροί του θα ξαφνιαστούν απ’ την οργή του λαού. Το ότι αυτοί είναι βρώμικοι, δεν σημαίνει ότι όλοι είναι βρώμικοι” επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Και πρόσθεσε: “Ο κ. Χαϊκάλης δεν είναι μόνος του. Είναι μια ολόκληρη συμμορία που εδώ και αρκετούς μήνες διακινεί κατά καιρούς διάφορες πληροφορίες. Τη μία μέρα το Ποτάμι είναι του Σημίτη, την άλλη μέρα το Ποτάμι είναι του Μπόμπολα, την άλλη μέρα το Ποτάμι είναι του Βαρδινογιάννη, την άλλη μέρα το Ποτάμι είναι του Αλαφούζου, κάθε μέρα κι ένα διαφορετικό σενάριο και τώρα μας λένε ότι το Ποτάμι είναι των τραπεζιτών. Και ποιοι το λένε; Λένε οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένα εμπλακεί σε συζητήσεις “πόσα μου δίνεις και τι να κάνω;”. Λοιπόν, η οργή του λαού, το επαναλαμβάνω, θα είναι πολύ σκληρή μαζί τους. Ο βούρκος θα τους καταπιεί και το Ποτάμι δυναμώνει για να καθαρίσει όλους αυτούς τους μικρούς και μεγάλους βούρκους”.

“Δεν συνεργαζόμαστε με ψεκασμένους”

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: “Για μας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Δεν συνεργαζόμαστε με ακροδεξιούς, δεν συνεργαζόμαστε με ψεκασμένους. Το ‘χουμε ξεκαθαρίσει και το ‘χουμε συστήσει και σε κάποιους άλλους, που πετούσαν την σκούφια τους για να συνεργαστούν με τους ψεκασμένους ακροδεξιούς. Εμείς δεν συνεργαζόμαστε και γενικά να ξέρεις ότι το Ποτάμι δεν θα συνεργαστεί με το βούρκο. Το βούρκο που προσπαθεί να λερώσει ό,τι καινούριο υπάρχει, για να παραμείνει, να εκμεταλλεύεται την ελληνική κοινωνία. Αυτόν το βούρκο εμείς θα τον καθαρίσουμε”.

Για την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κ. Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε: “Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα το έχει ήδη μετανιώσει αυτό που έχει πει ότι ο κ. Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του. Βιάστηκε. Ήταν μια βιαστική δήλωση και αναρωτιέμαι και το λέω ξεκάθαρα, ποιο είναι το καθήκον δηλαδή του κ. Χαϊκάλη; Να παίζει στο χρηματιστήριο ως λοταρία και να παίρνει 10% τόκο το μήνα; Ποιο είναι το καθήκον του; Το καθήκον του είναι να πετάει λάσπη στα άλλα κόμματα; Και θα ήθελα αν υπάρχουν, και υπάρχουν, άνθρωποι σκεπτόμενοι ακόμη στο ΣΥΡΙΖΑ, να δώσουν μία απάντηση. Θεωρούν ότι αυτά που λέει ο κ. Χαϊκάλης και για το Ποτάμι έχουν βάση αλήθειας;

Να το πουν. Γιατί υπάρχουν κάποια λαθρόβια έντυπα βέβαια που το πρωί στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ και το βράδυ πετούν κι αυτά λάσπη στο Ποτάμι. Εμείς, λοιπόν, είμαστε εδώ. Είμαστε καθαροί, είμαστε δυνατοί, έχουμε μόνο την αγάπη του κόσμου, δεν έχουμε την αγάπη των συμφερόντων και των συντεχνιών, αλλά θέλω να μάθω, αν αυτοί οι πολιτικοί που μιλάνε στο όνομα της αριστεράς, δέχονται ότι ο Χαϊκάλης κάνει το καθήκον του μ’ αυτά που λέει, εκτός εάν το καθήκον του Χαϊκάλη είναι αυτό, να λασπώσει το καινούριο, να λασπώσει το Ποτάμι. Αυτό είναι το καθήκον του Χαϊκάλη;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα