Θεοδωράκης- Βενιζέλος υπέρ της ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού

O Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος
O Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έθεσε ψηλά το ζήτημα στις προτεραιότητες του μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, στην οποία παρενέβη με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Σε εκδήλωση με αντικείμενο το «Δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού» μίλησε χθες, στις Βρυξέλλες, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «Το Ποτάμι» από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του έθεσε ψηλά στις προτεραιότητές του το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι αποτελεί πλέον αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών, όχι μόνο στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες, αλλά και σε χώρες εκτός ΕΕ, όπως είναι η Τουρκία.

Στην εκδήλωση παρενέβη με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ενεργοποίησης της σχετικής συνταγματικής διάταξης και της άσκησης, στην πράξη, του εκλογικού δικαιώματος από τους εκτός επικρατείας Έλληνες πολίτες. Ανέφερε, ωστόσο, ότι ενώ δεν έχει επιφύλαξη για τους Έλληνες που βρίσκονται εντός της ΕΕ, ακόμη και εντός των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, «για τους υπερατλαντικούς απόδημους χρειάζεται μια πιο προσεκτική τυπολογία, μια κατηγοριοποίηση σε σχέση με την εγγραφή τους στα δημοτολόγια και σε σχέση με την πραγματική επαφή που έχουν με την ελληνική πραγματικότητα».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο ευρωβουλευτής Του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος, σε συνεργασία με την Ομάδα «Μεταρρυθμίσεις για Ανάπτυξη για την Ελλάδα» και τον ευρωπαϊκό δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει της προαναγγελθείσας από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη αλλαγής του εκλογικού νόμου με στόχο το σπάσιμο της Β' Αθηνών, το Κίνημα Αλλαγής είχε κατθέσει τη δική του πρόταση (σύνθεση των προτάσεων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού το 2016) η οποία περιελάμβανε και ψήφο στους Έλληνες εξωτερικού , ενώ η ΝΔ είχε δηλώσει ότι δε μπαίνει στη συζήτηση για σπάσιμο της Β' Αθηνών χωρις ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού και μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει προ ημερησίας για το θέμα στη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογικός Νόμος, Σταύρος Θεοδωράκης, Βενιζέλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δική του πρόταση για εκλογικό νόμο κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ

Βορίδης: Δεν συναινεί η ΝΔ σε σπάσιμο της Β' Αθηνών, χωρίς ψήφο στους Έλληνες εξωτερικού

SHARE: