Θεοδωράκης: Υποκριτική η στάση κατά της φαρμακευτικής κάνναβης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Μίλησε για εξάρσεις κατά του χασίς με τις οποίες "γελάνε οι τοπικές κοινωνίες". Επικαλέστηκε χημική μελέτη που δείχνει ότι το 12% των Αθηναίων κάνει χρήση κάνναβης

Aναχρονιστικές και οπισθοδρομικές χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τις θέσεις κατά της παραγωγής της φαρμακευτικής κάνναβης φωτογραφίζοντας τη στάση της ΝΔ.

"Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει και εδώ οπισθοδρομική, δέσμια αναχρονιστικών προσεγγίσεων" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου. Σχολίασε, μάλιστα, τον εισηγητή της ΝΔ, Κ. Βλάσση, χωρίς να τον κατονομάσει ο οποίος κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι ένα κρυφό σχέδιο του Καρανίκα για να γίνει η Ελλάδα "ένας απέραντος μπάφος". "Γελάνε οι τοπικές κοινωνίες με τις εξάρσεις εναντίον του χασίς" είπε και σημείωσε, απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ, πως περίμενε ότι περισσότεροι βουλευτές θα τολμούσαν να πάρουν "μια θέση συμβατή με τις πράξεις, τους με τις ζωές των ψηφοφόρων του και με την εξέλιξη".

Ο κ. Θεοδωράκης καταλόγισε, μάλιστα, υποκρισία σε αυτού του είδους της τοποθετήσεις. Επικαλέστηκε μάλιστα ανάλυση του εργαστηρίου αναλυτικής χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για τα φάρμακα και τα ναρκωτικά που εντοπίζονται στα νερά του Σαρωνικού και στα αστικά λύματα που καταλήγουν στην Ψυττάλεια. "Περίπου 12% του πληθυσμού της Αθήνας κάνει συστηματικά χρήση κάνναβης" σύμφωνα με την ανάλυση είπε και τόνισε ότι κάθε εβδομάδα "καταναλώνονται" στην Αθήνα από 380 έως 450 κιλά προϊόντων κάνναβης κάθε εβδομάδα.

ADVERTISING

SHARE: