Θύελλα στο Μαξίμου από την ‘Μακεδονία’ του Μουζάλα

Θύελλα στο Μαξίμου από την ‘Μακεδονία’ του Μουζάλα
ΑΘΗΝΑ-Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.(EUROKINISSI-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Συναγερμός σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου αργά χθες το βράδυ με την «Μακεδονία» του Γιάννη Μουζάλα να προκαλεί «φουρτούνες» στην κυβέρνηση και τα τηλέφωνα να παίρνουν «φωτιά». Παραίτηση ζήτησαν οι ΑΝΕΛ

Ολοκληρώθηκε η  σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συνεργάτες του, που εξέτασε το ζήτημα του Γιάννη Μουζάλα και κατά πόσο μακριά θα θελήσει να τραβήξει το «σχοινί» ο Πάνος Καμμένος. Στο Μαξίμου αυτή την ώρα είναι και ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Πώς ξεκίνησε η ενδοκυβερνητική κρίση

Η προσφυγική κρίση αφήνει συνεχώς τα «απόνερα» της στην κυβέρνηση με τα χτυπήματα να είναι απανωτά τη στιγμή που πολλά μέτωπα του προσφυγικού παραμένουν ανοιχτά.

Το «φάλτσο» του αναπληρωτή υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής δίχασε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τον Πάνο Καμμένο να βγαίνει πιο μπροστά ακόμα και από τη ΝΔ και να ζητά μέσω twitter τη παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα.

Τα τηλέφωνα μεταξύ των στελεχών του Μαξίμου «ανάψαν» επιθυμώντας σε πρώτη φάση να καταλαγιάσουν τις αντιδράσεις.

Λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιάννης Μουζάλας μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ δήλωσε μιλώντας για το φυλλάδιο που διανεμήθηκε στους πρόσφυγες της Ειδομένης: «νομίζουμε – έχουμε στοιχεία – ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη, και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία.».

Η διπλή διόρθωση του πολιτικού υπεύθυνου για την μεταναστευτική πολιτική της χώρας τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 όσο και μετά από προσωπική του γραπτή δήλωση αργά χθες το βράδυ δεν στάθηκε ικανή να σβήσει την φωτιά που είχε ανάψει στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου, κατά  τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα είχε ζητήσει ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μέσω του twitter. «Δεν αρκεί η συγγνώμη του Γ. Μουζάλα, ζητώ την παραίτηση του», έγραψε χαρακτηριστικά.

Και όπως φάνηκε οι εξηγήσεις του Μεγάρου Μαξίμου δεν ήταν αρκετές για να κατευνάσουν την «καταιγίδα» που είχε ξεσπάσει στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ.

Ο Πάνος Καμμένος αντέδρασε στο γεγονός με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποίο δηλώνει ευθέως πως ζητά την παραίτηση Μουζάλα.

Συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως «το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία “ΠΓΔΜ”. Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει.»

Κορυφαίες κυβερνητικές πηγές, με τις οποίες συνομίλησε το NEWS 247 αργά χθες το βράδυ, αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την σκληρή στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. «Δεν θα υπάρξει σχόλιο απόψε» τόνιζαν χαρακτηριστικά παραπέμποντας στη σημερινή ημέρα για τις όποιες αποφάσεις και ανακοινώσεις.

Όπως είναι φυσικό από αργά  χθες  το βράδυ ξέσπασε πόλεμος δηλώσεων από τα κόμματα για το θέμα.

ΝΔ

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα.

 Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως “Μακεδονία”. Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων.

Το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες.

Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».

Ανδρέας Λοβέρδος – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία.

Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή,  που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας.

Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση.

Μανταλένα Παπαδοπούλου – ΑΝΕΛ

«Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά.

Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας».

Γιάννης Καλλιάνος – ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια <<Μακεδονία>>. Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες. Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Υποστηρικτικός ως προς τον Γιάννη Μουζάλα εμφανίστηκε με δυο αναρτήσεις στο twitter  ο Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Η χώρα για να αντιμετωπίσει τη προσφυγική κρίση χρειάζεται «Μουζάλες». Η δημόσια παραδοχή του λάθους δείχνει σοβαρότητα και ήθος, συνεχίζουμε.»

«Ο Μουζάλας κρίνεται καθημερινά από την διαχείριση στο προσφυγικό όπου στην ΕΕ παίρνει εύσημα για την επάρκειά του, όχι από μια λάθος δήλωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τονίζοντας: «Η ΝΔ διασπάστηκε για το όνομα της FYROM κ ο Μητσοτάκης έλεγε “σε 10 χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει”, Τώρα κάνουν μικροπολιτική καπηλεία. Ντροπή!»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα