Τη Δευτέρα η ρύθμιση για τους συμβασιούχους της ΠΟΕ- ΟΤΑ

Τη Δευτέρα η ρύθμιση για τους συμβασιούχους της ΠΟΕ- ΟΤΑ

Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα αμέσως μόλις επέστρεψε από τη Σύνοδο. Η ρύθμιση προβλέπει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Ο Σκουρλέτης ζήτησε αναστολή των κινητοποιήσεων και δήλωσε: "Θα μας βρουν απέναντι όσοι θέλουν ιδιωτικές εταιρείες"

Το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου, με επίκεντρο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ και τους εκατοντάδες τόνους σκουπιδιών που βρίσκονται στους δρόμους.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών τη Δευτέρα θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων.

Όπως μάλιστα αποσαφήνισε ο Πάνος Σκουρλέτης οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την εργασία μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. “Όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της καθαριότητας θα μας βρουν απέναντι. Μετά την σημερινή εξέλιξη δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις  και καλούμε την ομοσπονδία των εργαζομένων και την ΚΕΔΕ ώστε πολύ γρήγορα ν ομαλοποιηθεί  η κατάσταση” είπε με νόημα ο υπουργός Εσωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε πει στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο ότι θα βρεθεί λύση με το πρόβλημα των 6.183 συμβασιούχων στον τομέα της καθαριότητας γεγονός που υλοποιείται με την νέα σύμβαση εργασίας και την αμέσως πρόσληψη των εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ στις θέσεις που ήδη κατέχουν.

Τα αιτήματα των εργαζομένων

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:

– Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες και έχουν πάρει παρατάσεις.

– Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ

– Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ.λπ.

– Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Παράλληλα οι εργαζόμενοι ΟΤΑ διεκδικούν:

– Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.

– Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες.

– Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας

– Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα