Τι προβληματίζει το Μαξίμου

Τι προβληματίζει το Μαξίμου

Τελειώνει ο χρόνος για την κυβέρνηση την ώρα που οι εταίροι πιέζουν για άλλη μια φορά πριν από το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας. Απαντήσεις στη Βουλή αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός

Αυξάνεται η πίεση των δανειστών προς την κυβέρνηση με Ευρωπαίο αξιωματούχο να επισημαίνει χθες πως υπάρχει χάσμα στις συζητήσεις και συνεπώς το κλείσιμο της αξιολόγησης πηγαίνει για τον Μάιο. «Συνηθισμένες αυτές οι διαρροές πριν το Eurogroup, γιατί αυτοί που τις κάνουν θεωρούν πως αυτή η τακτική είναι εποικοδομητική», τόνιζαν κυβερνητικές πηγές θέλοντας να υποβαθμίσουν το νέο ισχυρό πρέσινγκ που δέχεται η χώρα.

Παρά το γεγονός πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει θέσει ως ορόσημο την 7η Απριλίου για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης 4 ημερομηνίες – γεγονότα φαίνεται πως προβληματίζουν το Μαξίμου.

-Τα επίσημα αποτελέσματα της Eurostat για την ελληνική οικονομία τα οποία περιμένει το ΔΝΤ για να ξεκαθαρίσει τη θέση του ανακοινώνονται στις 21 Απριλίου.

-Η συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ που θα αποφασίσει τη συμμετοχή του ή όχι στο πρόγραμμα είναι προγραμματισμένη για τις 21-23 Απριλίου.

-Οι Γαλλικές εκλογές που πολλοί Ευρωπαίοι περιμένουν και θα επηρεάσουν σημαντικά τις εξελίξεις (23 Απριλίου ο πρώτος γύρος – 7 Μάιου ο δεύτερος γύρος).

-Μετά το Eurogroup της 7ης Απριλίου μεσολαβούν οι διακοπές του καθολικού Πάσχα.

Παρ’ όλα αυτά στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει κινητοποίηση και μέσα στην ημέρα δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς προκειμένου να γίνει ένα συνολικό «ταμείο» των διαπραγματεύσεων των τεχνικών κλιμακίων των περασμένων 3 ημερών.

Σήμερα το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου θα περάσει ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα ο οποίος έχει στηρίξει στο παρελθόν την κυβέρνηση στα εργασιακά.

Προηγουμένως ο πρωθυπουργός στις 9.30 π.μ θα τοποθετηθεί στη Βουλή απαντώντας σε ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη για την υγεία. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως ο Αλέξη Τσίπρας θα αδράξει την ευκαιρία να απαντήσει στη ΝΔ και να τοποθετηθεί για την πορεία της αξιολόγησης.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα