Τη στήριξη Σάντσεθ στις διαπραγματεύσεις για το χρέος ζήτησε ο Τσίπρας

Τη στήριξη Σάντσεθ στις διαπραγματεύσεις για το χρέος ζήτησε ο Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με το νέο Ισπανό ομόλογο του. Συμφώνησαν να συνεργαστούν για την κοινωνική Ευρώπη και για προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, ενώ συζήτησαν και για το χρέος

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον νέο πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και για να οικοδομήσει τη συμμαχία των δύο χωρών για το ελληνικό χρέος και γενικότερα για την Ευρωζώνη και την κοινωνική Ευρώπη.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα, προκειμένου Ελλάδα και Ισπανία να συμβάλουν εποικοδομητικά στην προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη, την προώθηση της ατζέντας της κοινωνικής Ευρώπης, την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου και την ειρήνη και σταθερότητα στη Μεσόγειο».

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ισπανό ομόλογό του και για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό δημόσιο χρέος, ζητώντας τη στήριξή του.

Τέλος, κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να εργαστούν στενά και στο πλαίσιο του PES για την προετοιμασία της επόμενης Συνόδου Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου.

Εξάλλου ο Σάντσεθ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μετατραπεί σε έναν χώρο οικονομικής και κοινωνικής συνοχής και ότι οι ανισότητες πρέπει να μειωθούν στο εσωτερικό της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα