Τελευταία προσπάθεια για συναίνεση

Τελευταία προσπάθεια για συναίνεση
15-6-2011-ΑΘΗΝΑ-Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ,έχει ύστερα από αίτημα του, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου (φωτοφραφία). (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Διάγγελμα του πρωθυπουργού το απόγευμα

Ο κ. Παπανδρέου, προτού να προσέλθει στο Προεδρικό Μέγαρο, πρόλαβε να επικοινωνήσει με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Από την πλευρά της η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε αρνητικά σε οποιδήποτε διάλογο προκαλεί την πτώχευση του λαού.

Άμεση προσφυγή σε εκλογές, ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον  πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από το Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο κ. Τσίπρας απάντησε στον κ. Παπανδρέου ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό είναι σταθερές, ότι δηλαδή το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο είναι καταστροφικά για τη χώρα και τόνισε στον πρωθυπουργό ότι μόνη διέξοδος -και προς όφελος της σταθερότητας της χώρας- είναι η άμεση προσφυγή σε εκλογές.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι κατά τη συνομιλία δεν τέθηκε θέμα ούτε νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ούτε κατ΄ιδίαν συναντήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας θα προβεί σε δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επαφή και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη λίγο μετά τις 14.30 όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ αλλά και με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός ατά την έξοδό του από το προεδρικό Μέγαρο, δεν έκανε δηλώσεις, καθώς αναμένεται το απόγευμα να απευθύνει νέο διάγγελμα στον ελληνικό λαό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα