Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ για Σκοπιανό, Τουρκία και κυπριακή ΑΟΖ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Μέρκελ για Σκοπιανό, Τουρκία και κυπριακή ΑΟΖ
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONNETI) eurokinissi

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να συναντηθούν την Παρασκευή στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των 27

Τηλεφωνική επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις συνομιλίες σε σχέση με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, την προκλητική αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τις ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και την παρεμπόδιση της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία.

Αλέξης Τσίπρας και Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των 27, σε συνέχεια της συνάντησης που θα έχει η Γερμανίδα Καγκελάριος με τον Ζόραν Ζάεφ στη Γερμανία, αλλά και προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτησή τους σε σχέση με την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός στη συνομιλία του με τη καγκελάριο υπογράμμισε την ανάγκη για οριστική λύση στο θέμα της ΠΓΔΜ με αλλαγή και της συνταγματικής ονομασίας της γείτονος, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στις τουρκικές ενέργειες της τελευταίας περιόδου, τονίζοντας πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο από την Τουρκία αποτελεί προϋπόθεση για προώθηση των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα