Τηλεοπτικές Άδειες: Δεκτό το αίτημα για κλήση των τεσσάρων στη Βουλή

Τηλεοπτικές Άδειες: Δεκτό το αίτημα για κλήση των τεσσάρων στη Βουλή

Θα κληθούν στην Θεσμών και Διαφάνειας Γ. Αλαφούζος, Γ. Καλογρίτσας, Θ. Κυριακού και Β. Μαρινάκης. Ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα καταθέσουν οι τέσσερις πλειοδότες της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες αφού η πλειοψηφία έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης. Ενημέρωση θα παράσχουν στην επιτροπή τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όσο και ο ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Το αίτημα κλήσης των τεσσάρων υπερθεματιστών υπέβαλε στην Επιτροπή η ΝΔ μέσω πληθώρας βουλευτών της (Μ. Βορίδης, Κ. Τζαβάρας, Χ. Αθανασίου. Κ. Τσιάρας) και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές της ΝΔ  επικαλέστηκαν δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ σχετικά με την προέλευση των χρημάτων του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα που πλειοδότησε σε μία από τις τέσσερις άδειες. «Είναι μείζον θέμα διαφάνειας. Να ρωτήσουμε πώς έγινε αποδεκτός ένας άνθρωπος που δεν φαίνεται να έχει ούτε ένα ευρώ;» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης.

Η πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αντέτεινε ότι αρμόδια για να κρίνει την υπόθεση δεν είναι η Θεσμών και Διαφάνειας αλλά η Δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας που κρίνουν τον διαγωνισμό. Ωστόσο κατόπιν, έντονων αντεγκλήσεων που προκάλεσαν και σύντομη διακοπή της συνεδρίασης η κυρία Χριστοδουλοπούλου αποδέχτηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης βάσει του κανονισμού που επιτρέπει στα 2/5 των μελών της Επιτροπής να αιτούνται την κλήση προσώπων. Κάλεσε, πάντως, τους βουλευτές να μην κάνουν “τσίρκο” τη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις με διαφορά ενός μήνα.

Εάν ισχύουν αυτά που αποκαλύπτονται θα υπάρξει ακύρωση άδειας. Δεν θέλω να υπερασπιστώ ούτε τον Καλογρίτσα, ούτε τον Αλαφούζο

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου προκάλεσε, πάντως, αίσθηση όταν προέβλεψε ότι τα στοιχεία που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας θα οδηγήσουν σε ακύρωση άδειας. «Εάν ισχύουν αυτά που αποκαλύπτονται θα υπάρξει ακύρωση άδειας» είπε. Έκανε, πάντως, ονομαστική αναφορά τόσο στον κ. Καλογρίτσα όσο και στον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, Γ. Αλαφούζο. «Δεν θέλω να υπερασπιστώ ούτε τον Καλογρίτσα, ούτε τον Αλαφούζο» είπε χαρακτηριστικά.

Συγκαλύπτετε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αρνείστε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Τελείωσε το ηθικό πλεονέκτημα ! Αυτή είναι η αριστερή διαπλοκή

Η αρχικά αρνητική στάση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΝΔ. «Συγκαλύπτετε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Αρνείστε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο» είπε  ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: «τελείωσε το ηθικό πλεονέκτημα ! Αυτή είναι η αριστερή διαπλοκή». Ανταπαντώντας η Τασία Χριστοδουλοπούλου κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να επηρεάσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Έχετε έλλειψη ψυχραιμίας. Θέλετε να επηρεάσετε τη Δικαιοσύνη» είπε στους βουλευτές της αντιπολίτευσης. «Όλα πάνε στη Δικαιοσύνη. Δεν θέλουμε να καλύψουμε κανένα σκάνδαλο» ξεκαθάρισε.

Δείτε ένα απόσπασμα από την αντιπαράθεση στη βουλή:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα