Την άμεση απόδοση δικαιοσύνης για τα γεγονότα της Μανωλάδας ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

Την άμεση απόδοση δικαιοσύνης για τα γεγονότα της Μανωλάδας ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ
Τραυματίες εργάτες στο Κέντρο Υγείας Βάρδας δέχονται τις πρώτες βοήθειες μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 200 αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, που απασχολούνται σε γεωργική επιχείρηση Έλληνα στην περιοχή, συνεπλάκησαν με τρεις Έλληνες, εκπροσώπους του εργοδότη, ενώ ζητούσαν δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών. Ένας από τους τρεις έλληνες επιστάτες, πυροβόλησε εναντίον τους με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τραματιστούν 28 αλλοδαποί.(EUROKINISSI) Eurokinissi

Ανακοίνωσεις της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη ρατσιστική επίθεση κατά των απλήρωτων εργαζομένων στη Μανωλάδα

Η επίθεση εναντίον των εργαζομένων μεταναστών στη Μανωλάδα, οι οποίοι διεκδίκησαν την καταβολή δεδουλευμένων για την εργασία τους, είναι εγκληματική πράξη για την οποία η δικαιοσύνη άμεσα και χωρίς καθυστέρηση πρέπει να επιληφθεί.

Αποτελεί ύβρι για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του αυτό που συνέβη. Η απόκρουση της βίας και του ρατσισμού είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακραία εκμετάλλευση και βία

Είναι άμεσο και επιτακτικό να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με αφορμή τα γεγονότα στην Μανωλάδα.

”Οι πυροβολισμοί που δέχθηκαν εργαζόμενοι μετανάστες στη Μανωλάδα, που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, είναι μια εγκληματική, ρατσιστική πράξη” σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας μάλιστα ότι ”Είναι η πολλοστή φορά που παρόμοια γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μανωλάδας εις βάρος μεταναστών εργαζομένων, που εκτός από την ακραία εκμετάλλευση, υφίστανται και τη βία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα