Την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι επαναφέρει στην ατζέντα η ΝΔ

Την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι επαναφέρει στην ατζέντα η ΝΔ
Εικόνες καταστροφής στο Μάτι Αττικής μετά τη φονική πυρκαγιά Eurokinissi

Στον απόηχο της παρουσίας Τσίπρα στη ΔΕΘ και λίγο πριν τη μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη η ΝΔ παρουσιάζει αύριο το πόρισμα του καθηγητή Συνολάκη για τις αιτίες και τις ευθύνες στο Μάτι.

Να επαναφέρει δυναμικά στην ατζέντα τις αιτίες και τις κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι θα επιδιώξει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αύριο το απόγευμα η ΝΔ θα οργανώσει εκδήλωση όπου ο καθηγητής Κωνσταντίνος Συνολάκης θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα της μελέτης της επιτροπής που συνέστησε ο πρόεδρος της ΝΔ καθώς και προτάσεις για την αναμόρφωση της Πολιτικής Προστασίας.

Στη ΝΔ επενδύουν πολλά στην αποδόμηση του πρωθυπουργού για τους χειρισμούς του στην τραγωδία του Ματιού και δεν είναι τυχαίο ότι στο Μοσχάτο επέλεξαν τη συγκεκριμένη εκδήλωση στον απόηχο της παρουσίας Τσίπρα στη ΔΕΘ και ταυτόχρονα λίγα 24ωρα πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τη δική του παρουσία στην 83η Διεθνή Έκθεση.

Γαλάζια στελέχη μάλιστα εκτιμούν ότι από τις πιο δύσκολες στιγμές του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ ήταν οι ερωτήσεις που δέχτηκε για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής και την εκατόμβη των νεκρών. Διόλου τυχαία μάλιστα στη ΝΔ δεν παρέλειψαν στην ανακοίνωση σχόλιο για τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού να του καταλογίσουν έλλειψη θάρρους “να απαντήσει στο ερώτημα που έχουν όλοι οι Έλληνες: Ήξερε ή δεν ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί όταν έδινε την τηλεοπτική παράσταση το βράδυ της μεγάλης καταστροφής;”.

Από τις 31 Αυγούστου άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ είχε χαρακτηρίσει το Μάτι ως “φωτογραφία” της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για “ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία και κυνισμό”, χαρακτηρισμούς που με τον ένα ή άλλο τρόπο η ΝΔ αποδίδει στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης και τη συμπεριφορά των κυβερνητικών στελεχών. Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε αναφέρει ότι οι “οι ευθύνες γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία θα εντοπιστούν και θα αποδοθούν” και ουσιαστικά οι νεκροί στο Μάτι αλλά και το πρώτο εξάμηνο του 2015 για την οικονομία είναι τα δύο ζητήματα για τα οποία ο κ. Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί να οδηγήσει τα κυβερνητικά στελέχη σε “λογοδοσία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version