Το ασφαλιστικό εξακολουθεί να προβληματίζει την κυβέρνηση

Το ασφαλιστικό εξακολουθεί να προβληματίζει την κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη σύσκεψη στη Βουλή υπό τον Αλέξη Τσίπρα με το παράλληλο πρόγραμμα και το ασφαλιστικό να μπαίνουν στο τραπέζι από τα κυβερνητικά στελέχη.

Ο χειρισμός που έγινε στο παράλληλο πρόγραμμα από την κυβέρνηση και οι καθυστερήσεις ακόμα και στην κοστολόγηση του ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τον Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες στη Βουλή διαπιστώνοντας, πως με λανθασμένες κινήσεις η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να μιλήσει για δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Το ολιγομελές κυβερνητικό όργανο ξεκαθάρισε πως το νομοσχέδιο θα έρθει να κατατεθεί στις αρχές του χρόνου, ενώ η γραμματεία της κυβέρνησης θα συνεχίσει την κατάρτιση του υπόλοιπου παράλληλου προγράμματος διατηρώντας συνεχή επαφή με όλα τα υπουργεία.

Από τη στιγμή που έκλεισε και το τελευταίο προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, που αφορούσε στην υπογραφή Υπουργικής Απόφασης για την περικοπή δαπανών στις διαγνωστικές εξετάσεις, τη συζήτηση στη συνεδρίαση στη Βουλή απασχόλησαν τα “δύσκολα” νομοσχέδια που πρέπει να φέρει η κυβέρνηση.

Η άκαμπτη στάση του ΔΝΤ στο ασφαλιστικό προβληματίζει για άλλη μια φορά το Μέγαρο Μαξίμου, με τον “δρόμο να μοιάζει να είναι μακρύς”. Παρ’ όλα αυτά τα κυβερνητικά στελέχη βλέπουν πως υπάρχει χρόνος προκειμένου να τεθούν όλα τα ζητήματα ακόμα και σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο.

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας επιθυμώντας μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει ολοκληρώσει τα ραντεβού του με όλη την κοινοβουλευτική ομάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα