Το ‘bras de fer’ Μητσοτάκη με Καμμένο

Το ‘bras de fer’ Μητσοτάκη με Καμμένο
ΡΕΘΥΜΝΟ--ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ ΦΩΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ//EUROKINISSI Ευρωκίνηση

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. «Δεν θα φτάσω στο σημείο πω αν είναι σκευωρία ή όχι» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Κεφαλογιάννης για το σκάνδαλο της Novartis

Μπορεί η ΝΔ να ανέστειλε προσωρινά για λόγους «εθνικής ευθύνης», την κατάθεση του αιτήματός της για εξεταστική επιτροπή για τον Πάνο Καμμένο και την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να διαμηνύσει ότι πολιτικά θα κρατήσει αποστάσεις από τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα και δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Άμυνας «έφαγε πόρτα» από τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος μέσω συνεργατών του ξεκαθάρισε ότι δεν δέχεται την πρόταση του κ. Καμμένου για κατ’ ιδίαν συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί για την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μάλιστα πρόκειται για μια επιλογή η οποία σε συνδυασμό με τις έντονες επικρίσεις του Μοσχάτου προς τον πρωθυπουργό, ότι η στάση του δεν είναι αποφασιστική ως προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο έναντι της Τουρκίας καταδεικνύει και το βαθύ χάσμα που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και το οποίο έχει εκφραστεί με οξύ τρόπο τις τελευταίες μέρες γύρω από το σκάνδαλο της Novartis.

Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ έχει τονίσει ότι το σκάνδαλο της Novartis το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κρύψει –μεταξύ άλλων- τον πανικό της από τους «εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν για τους απαράδεκτους χειρισμούς της στο Σκοπιανό». Αν και αρχικά η ΝΔ υποστήριξε ότι δεν είναι ώρα για να αναδειχτούν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης εντούτοις το τελευταίο 24ωρο σειρά στελεχών της μιλούν για «ανικανότητα» και «επικινδυνότητα» της κυβέρνησης να χειριστεί τα εθνικά θέματα και να προασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα, όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται εκτός των άλλων να εξαπολύσει σφοδρά πυρά επίσης τόσο για τα θέματα της οικονομίας και της «δήθεν καθαρής εξόδου από το μνημόνιο» αλλά στο επίκεντρο θα βρεθεί το σκάνδαλο της Novartis στο οποίο η ΝΔ έχει δώσει χαρακτήρα «πολιτικής δίωξης» και «σπίλωσης της παράταξης και των στελεχών της» από την κυβέρνηση.

Πάντως παρά την κλιμάκωση και την όξυνση της ρητορικής της ηγεσίας της ΝΔ για το σκάνδαλο της Novartis ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς τη συσπείρωση της ΝΔ και την στοίχιση του συνόλου των στελεχών του στην υπεράσπιση των φερόμενων ως εμπλεκόμενων γαλάζιων στελεχών. Ακόμα και σήμερα αρκετά είναι τα κορυφαία στελέχη και οι βουλευτές που είτε αποφεύγουν να τοποθετηθούν δημοσίως είτε όταν το κάνουν είναι αρκετά προσεκτικοί και αποφεύγουν να ταυτιστούν με πρόσωπα και καταστάσεις. Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 αν και χαρακτήρισε δικαιολογημένες και εύλογες τις αντιδράσεις του κόμματός του εντούτοις τόνισε ότι «δεν θα φτάσω στο σημείο να πω αν είναι σκευωρία ή όχι» ενώ σημείωσε με νόημα πως «όταν κάποιος είναι εμπλεκόμενος και διασύρεται το όνομα του, ας του δώσουμε το δικαίωμα στην υπερβολή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα