Το γεύμα Παυλόπουλου στο Γιούνκερ, παρουσία Τσίπρα και Μητσοτάκη

Το γεύμα Παυλόπουλου στο Γιούνκερ, παρουσία Τσίπρα και Μητσοτάκη
Το γεύμα Παυλόπουλου στο Γιούνκερ, παρουσία Τσίπρα και Μητσοτάκη EUROKINISSI

Βαρυσήμαντα μηνύματα αποστέλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μέσω του γεύματος που παραθέτει στον πρόεδρο της Κομισιόν, παρόντος πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, του Βούτση και του Σχοινά. Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρίσταται στην ομιλία Γιούνκερ στο Κοινοβούλιο

Βαρυσήμαντα πολιτικά μηνύματα εντός και εκτός της χώρας αποστέλλει ο Προκόπης Παυλόπουλος με το γεύμα που παραθέτει το μεσημέρι σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο στον Πρόεδρο της ΚομισιόνΖαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε το γεύμα που θα παραθέσει να είναι ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, με ουσιαστική συζήτηση και όχι απλώς ένα σύνηθες κοσμικό γεγονός. Στο γεύμα άλλωστε, έχουν κληθεί -χωρίς συζύγους, αφού και ο Πρόεδρος της Κομισιόν δεν συνοδεύεται- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αλλά και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, που παρά τις πολιτικές του προτιμήσεις, διαθέτει σημαντικότατη εκτίμηση τόσο στην κυβερνητική πλειοψηφία, όσο φυσικά και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι σαφές από τη σύνθεση του γεύματος πως -έστω και μεταξύ τυριού και αχλαδιού- πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συζητήσουν για πρώτη ίσως φορά μετά από πολύ καιρό ...πολιτισμένα και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντήσει μια διαφορετική εικόνα από αυτή που πιθανόν του μεταφέρουν οι συνεργάτες του για τις σχέσεις Τσίπρα- Μητσοτάκη.

Ο πρώτος Πρόεδρος της Κομισιόν

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, πάντως, παραβρίσκεται στην ομιλία Γιούνκερ στη Βουλή, έστω και κατά παράβαση του πρωτοκόλλου, αφού η παρουσία του είθισται σε ομιλίες μόνο που πραγματοποιούν στο Κοινοβούλιο αρχηγοί κρατών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να παραβρεθεί στο Κοινοβούλιο, γιατί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ο πρώτος Πρόεδρος της Κομισιόν που ομιλεί στην ελληνική Βουλή- ούτε ο Ζακ Ντελόρ δεν είχε πράξει κάτι αντίστοιχο.

Θετικά λόγια

Τόσο ο Πρ. Παυλόπουλος, πάντως, όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να μιλήσουν με πολύ θετικά λόγια για τον Πρόεδρο της Κομισιόν. Όχι απλώς για την προσφορά του, όπως εκτιμούν, στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά και την προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Ένωση να παραμείνει ενωμένη μετά και την ελληνική κρίση. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, άλλωστε, διανύει πλέον την τελευταία χρονιά της θητείας του στην θέση του Προέδρου της Κομισιόν και οι πιθανότητες μιας νέας θητείας είναι αυτή τη στιγμή σχεδόν μηδαμινές.

Δείπνο δίπλα στη θάλασσα -και με το μυαλό στο Μπάγερν- Ρεάλ

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, πάντως, το βράδυ χθες δείπνησε δίπλα στη θάλασσα, στο ξενοδοχείο που διαμένει, στο Καβούρι. Το δείπνο ήταν “αυστηρά ιδιωτικό”, με στενούς και μόνο συνεργάτες του.

Το δε ενδιαφέρον του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν στο ματς -και στο αποτέλεσμα- του ποδοσφαιρικού αγώνα Μπάγιερν- Ρεάλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Προκόπης Παυλόπουλος, Πρόεδρος Δημοκρατίας, Γιούνκερ, Κομισιόν, Τσίπρας, Μητσοτάκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Περιμένοντας τον Γιούνκερ

Γιούνκερ: Είναι γελοίο να λέμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απείλησαν την Τουρκία

ADVERTISING

SHARE: