Το κείμενο των 58 βουλευτών υπέρ Μεϊμαράκη

Το κείμενο των 58 βουλευτών υπέρ Μεϊμαράκη
Συνεδρίαση του Άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας την Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής, συνεχίζεται το έντονο παρασκήνιο. Σήμερα συνεδριάζει η εκτελεστική γραμματεία και το πολιτικό συμβούλιο

Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία θα κριθεί εάν θα παραταθεί η θητεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μέχρι πότε ή εάν η αξιωματική αντιπολίτευση θα οδηγηθεί σε εσωκομματικές εκλογές στις 30 Αυγούστου, συνεχίζεται το έντονο παρασκήνιο στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Το κείμενο υπέρ της αποφυγής εσωκομματικών εκλογών τώρα και άρα υπέρ της παραμονής Μεϊμαράκη στην ηγεσία, που διακινήθηκε χθες στη Βουλή, υπέγραψαν τελικά 58 βουλευτές, με έντονη τη συμμετοχή του καραμανλικού στοιχείου.

“Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αποτελεί τη συνείδηση της παράταξης, κλήθηκε να ηγηθεί και απέδειξε ότι γνωρίζει να υπερασπίζεται τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή που καθόρισαν την ευρωπαϊκή φυσιογνωμία της Ν.Δ” αναφέρει το κέιμενο.

 

Εκτιμάται επίσης ότι ο κ.Μεϊμαράκης “έχει πλήρη συναίσθηση των ευθυνών και με την ωριμότητα πυ τον διακρίνει θα δρομολογήσει και θα εγγυηθεί ο ίδιος τις διαδικασίες για το συνέδριο και την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. Μέχρι τότε όμως πρέπει να στηριχθεί απο όλους”, ενω αιχμές υπάρχουν στο κείμενο για τη στάση των διαφωνούντων δελφίνων: “Θα ήταν ύβρις προς τους πολίτες τις κρίσιμες αυτές ώρες να κυριαρχήσουν προσωπικές στρατηγικές και φιλοδοξίες”

Σήμερα στις τέσσερις συνεδριάζει στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της Ν.Δ η εκτελεστική γραμματεία και το διευρυμένο πολιτικό συμβούλιο, ένα όργανο στο οποίο μετέχουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης που διαφωνούν με την παραμονή Μεϊμαράκη μέχρι το συνέδριο και κυρίως με την αλλαγή του τρόπου εκλογής του επόμενου αρχηγού. Συμμετέχουν όμως και στελέχη που τάσσονται υπέρ Μεϊμαράκη ή συνυπέγραψαν το κείμενο των 58 (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Σάκης Ιωαννίδης, Σταύρος Καλαφάτης κα).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα