Το ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε στο Βούτση για την κυβερνητική τακτική στη Βουλή

Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι  Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας και δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην πρόταση, από τους :1) Αντώνιο Σαμαρά, 2) Παναγιώτη Πικραμμένο, 3) Δημήτριο Αβραμόπουλο, 4) Ανδρέα Λοβέρδο, 5) Ανδρέα Λυκουρέντζο, 6) Μάριο Σαλμά, 7) Σπυρίδωνα - Άδωνι Γεωργιάδη, 8) Ιωάννη Στουρνάρα, 9) Ευάγγελο Βενιζέλο, 10) Γεώργιο Κουτρουμάνη. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Παφίλης και Λαμπρούλης καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση δεν φέρνει για συζήτηση πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, ενώ οι υπουργοί αρνούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις - Τι απαντά το υπουργείο

Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Θανάση Παφίλη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Γιώργο Λαμπρούλη, Αντιπρόεδρο της Βουλής, επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση και εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ για την κυβερνητική τακτική σε σοβαρά ζητήματα λειτουργίας της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα κατήγγειλε όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

"1. Την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης η οποία αρνείται -παραβιάζοντας ακόμη και τον κανονισμό της Βουλής- να φέρει για συζήτηση στη Βουλή την πρόταση νόμου, που υπογράφεται από 513 Εργατικά Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για την «Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας», την οποία κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, στις 18-10-2016.

2. Την επίσης απαράδεκτη άρνηση υπουργών της Κυβέρνησης να απαντήσουν τόσο σε απλές, όσο και σε Επίκαιρες Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ στη Βουλή, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφης Αχτσιόγλου, καταθέτοντας και συγκεκριμένα στοιχεία, όπως αναφέρονται στον πίνακα που επισυνάπτεται."

Το υπουργείο έχει απαντήσει σε εκατοντάδες ερωτήσεις

Αναφορικά με την διαμαρτυρία του ΚΚΕ προς τον Πρόεδρο της Βουλής σχετικά με την απόκριση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρινίζει τα εξής:

Στους 14 μήνες της θητείας της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, απαντήθηκαν με αυτοπρόσωπη παρουσία της Υπουργού στη Βουλή 15 Επίκαιρες Ερωτήσεις και μία Επίκαιρη Επερώτηση, εκ των οποίων οι 11 σε βουλευτές του ΚΚΕ.

Το Υπουργείο Εργασίας έχει απαντήσει γραπτώς σε εκατοντάδες Ερωτήσεις και Αναφορές.

Σε εκκρεμότητα αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις επίκαιρες Ερωτήσεις, οι οποίες θα απαντηθούν άμεσα.

Η όποια αναβολή εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας οφειλόταν σε ανειλημμένες υποχρεώσεις που σχετίζονται με την εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς και όργανα (Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης ΕΕ, συνδιάσκεψη Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, κλπ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: K.K.E

ADVERTISING

SHARE: