Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο για το Μέγαρο Μαξίμου

Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο για το Μέγαρο Μαξίμου
A woman poses with a can of cat food in front of the Reichstag building, host of the German Federal Parliament, in Berlin, Germany, Friday, June 19, 2015 to protest against the German policy on Greece. The text on the poster reads 'thank you for poverty Mr. Schaeuble'. Wolfgang Schaeuble is the German Finance Minister. (AP Photo/Michael Sohn) Associated Press

Πυρετός συσκέψεων και επαφών προγραμματίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου δυο ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο της Δευτέρας. Διαβάστε τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης στο ρεπορτάζ του NEWS 247

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τουσκ απειλούσε την κυβέρνηση με χρεοκοπία στο Μέγαρο Μαξίμου έβλεπαν ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι να εκτυλίσσεται λίγες ώρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.Κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου έκανε λόγο για δηλώσεις «αναμενόμενες, αχρείαστες και προβλέψιμες», που δεν επηρεάζουν τη συζήτηση αυτή τη στιγμή.

Το Μέγαρο Μαξίμου απασχολεί και η παραφιλολογία που έχει ξεκινήσει σχετικά με το τραπεζικό σύστημα με την ίδια πηγή να διευκρινίζει πως η ΕΚΤ έκανε «whatever it takes», όπως είχε πει παλαιότερα ο Μάριο Ντράγκι, διαβεβαιώνοντας πως οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες.

Στην τελική ευθεία οι διαβουλεύσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία των Γιάννη Δραγασάκη, Νίκου Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Σπύρου Σαγιά πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ σύσκεψη προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης. Σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες του ήταν ο πρωθυπουργός από τη Ρωσία, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα σήμερα νωρίς το πρωί.

Σταθμός στην πορεία των συζητήσεων το Σαββατοκύριακο θα αποτελέσει η επικοινωνία που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ενδεχομένως και με ομολόγους του.

Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, παραμένει προσανατολισμένος στις αρχικές θέσεις της κυβέρνησης και θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής για να πετύχει μια συμφωνία που θα βγάζει οριστικά από το «κάδρο» τα σενάρια για grexit.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία, παρά την ομοβροντία δηλώσεων ειδικά μετά το Eurogroup την Πέμπτης, που ήρθαν να επιβαρύνουν σημαντικά το κλίμα και να απομονώσουν για άλλη μια φορά τον υπουργό Οικονομικών.

Οι προτάσεις της Αθήνας την Δευτέρα θα κινηθούν πάνω στους 4 πυλώνες που έχει θέσει η κυβέρνηση:

– Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα δυο πρώτα χρόνια τουλάχιστον

– Καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις

– Διευθέτηση χρηματοδοτικού προβλήματος

– Αναπτυξιακό πακέτο

Σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να βρεθούν στελέχη της Ομάδας Πολιτικής Διαπραγμάτευσης, του κόμματος, αλλά και μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

(Φωτογραφία: Eurokinissi)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα