Κυβερνητικές πηγές για Ολάντ: Πούτιν -Τσίπρας μίλησαν, αλλά όχι για κόψιμο δραχμής

Κυβερνητικές πηγές για Ολάντ: Πούτιν -Τσίπρας μίλησαν, αλλά όχι για κόψιμο δραχμής
Joint statements between Greece's prime minister Alexis Tsipras and the Russian President Vladimir Putin following their meeting at the Maximos Mansion, in Athens, Greece on May 27, 2016. / , 27 2016. SOOC

Τι απαντούν από την κυβέρνηση στον ισχυρισμό του Γάλλου προέδρου, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο, να κόψει δραχμή στη Ρωσία

Κατηγορηματική διάψευση του ισχυρισμού Ολάντ, περί αιτήματος του Αλέξη Τσίπρα στον Ρώσο Πρόεδρο, να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει αντίστοιχο πιεστήριο, από την κυβέρνηση.

Κυβερνητική πηγή δήλωσε, πως οι δυο ηγέτες συνομίλησαν, αλλά όχι γι’ αυτό το ζήτημα.

«Επικοινωνίες μεταξύ των δύο ηγετών υπήρξαν, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αντιθέτως, κοινός τόπος ήταν ότι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», αναφέρει η πηγή.

Σημειώνεται ότι σε βιβλίο που κυκλοφόρησε στη Γαλλία για τον Φρανσουά Ολάντ, ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται να αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι «η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα