Το Μαξίμου κλείνει το μάτι στη φιλοβασιλική δεξιά – Οι γαλάζιες παρουσίες στην κηδεία του τέως

Το Μαξίμου κλείνει το μάτι στη φιλοβασιλική δεξιά – Οι γαλάζιες παρουσίες στην κηδεία του τέως
Γιάννης Οικονόμου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Γ. Οικονόμου απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά για την παρουσία του Α. Σαμαρά και άλλων στελεχών της ΝΔ στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Τις εσωκομματικές αντιδράσεις για την απόφαση να κηδευτεί ως ιδιώτης και όχι με τιμές αρχηγού κράτους ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ προσπαθεί να διαχειριστεί το Μαξίμου, ποντάροντας στην παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σήμερα στη Μητρόπολη για να “ψαρέψει” φιλοβασιλικές ψήφους.

Δεν είχε άλλωστε υπάρξει “απαγορευτικό” στους γαλάζιους βουλευτές και τους υπουργούς, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για κηδεία ιδιώτη και άρα όποιος επιθυμούσε, μπορούσε να παρευρεθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου πάντως δεν απάντησε επί της ουσίας στα ερωτήματα που δέχθηκε στο briefing.

Στο ερώτημα του NEWS24/7 πως συνάδει η “προοδευτική κεντροδεξιά” που ευαγγελίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εικόνα γαλάζιων να αποδίδουν φόρο τιμής στον έκπτωτο μονάρχη, ο κ. Οικονόμου αφού εξέφρασε για άλλη μία φορά τα συλλυπητήρια στην οικογένεια Γλύξμπουργκ, τόνισε ότι η κηδεία του τέως βασιλιά τελείται “κατά δέοντα τρόπο όπως συμφωνήθηκε με την οικογένεια και την ελληνική κυβέρνηση”. Και επιχείρησε να κλείσει τη συζήτηση δηλώνοντας ότι: “Οποιοδήποτε άλλο θέμα σήμερα εκφεύγει του πνεύματος της ημέρας”.

Ο κ. Οικονόμου δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα πόσο κόστισε τελικά στο δημόσιο η “κηδεία ιδιώτη” με δεδομένες τις εργασίες στο Τατόι για τη διαμόρφωση του χώρου ταφής και τα μέτρα στη Μητρόπολη.

Στο ερώτημα δε γιατί αναβαθμίστηκε η εκπροσώπηση της κυβέρνησης στο επίπεδο του αντιπρόεδρου, Παναγιώτη Πικραμμένου, αλλά και πως τελικά επί της ουσίας πραγματοποιήθηκε “λαϊκό προσκύνημα”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία υποχώρηση απο κυβερνητικής πλευράς, παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το Σάββατο υπερασπίστηκε την απόφαση για κηδεία ιδιώτη και κατέληξε: “Δεν έχω να προσθέσω κάτι”.

Η πιο “ηχηρή” παρουσία στη Μητρόπολη ήταν βεβαίως αυτή του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος επισκέφθηκε το παρεκκλήσι μετά της συζύγου του Γεωργίας και συνοδευόμενος από τους βουλευτές της ΝΔ, Μίμη Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά και Δημήτρη Βαρτζόπουλο.

Ο κ. Σαμαράς ειχε διαφωνήσει με την απόφαση για κηδεία ιδιώτη, καθώς άλλωστε σπεύδει να αξιοποιήσει κάθε ευκαιρία να εμφανιστεί εκείνος ως εκφραστής της σκληρής δεξιάς και πόλος εντός της ΝΔ. Το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και καραμανλικοί συμφώνησαν μαζί του! Πάντως στο Μαξίμου θεωρούν ότι η παρουσία Σαμαρά στη Μητρόπολη τους εξυπηρετεί καθώς κρατά εντός της ΝΔ φιλοβασιλικές ψήφους.

Το παρών στη Μητρόπολη έδωσε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η συζύγος του Άδωνι Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου (καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης απουσίαζε στο εξωτερικό), οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και Θανάσης Δαβάκης, ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο πρώην βούλευτης Νίκος Νικολόπουλος και ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα