Το πένθος σκεπάζει τις εκλογές στην Κεντροαριστερά

Το πένθος σκεπάζει τις εκλογές στην Κεντροαριστερά
ΒΟΥΛΗ -ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ--EUROKINISSI Eurokinissi

Χωρίς καμία προεκλογική δραστηριότητα θα συνεχίσουν την πορεία προς τις εκλογές οι υποψήφιοι για την Κεντροαριστερά, εξαιτίας του πένθους στο οποίο έχει βυθιστεί η χώρα

Η φονική καταστροφή που χτύπησε τη Δυτική Αττική, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την προεκλογική δραστηριότητα στην Κεντροαριστερά, με τους δύο υποψηφίους να σταματούν τις δραστηριότητες τους ενόψει των εκλογών της Κυριακής.

Από χθες το πρωί ήδη, μόλις το μέγεθος της τραγωδίας άρχισε να γίνεται αντιληπτό, στο επιτελείο της Φώφης Γεννηματά δεν μιλούσε κανείς για την αναμέτρηση της Κυριακής. «Οι εκλογές έχουν πάρει τον δρόμο τους. Εδώ μετράμε ανθρώπινες ζωές, είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τέτοια;», δήλωνε στενός συνεργάτης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος του Κινήματος.

Λίγο αργότερα η κ.Γεννηματά δήλωνε ότι «Αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες».

Με εντολή της Φ.Γεννηματά, κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βρέθηκε στην στον τόπο της καταστροφής, προκειμένου να ενημερωθούν για το ακριβές μέγεθος του προβλήματος, αλλά και να δεσμευτούν ότι θα αναδείξουν κοινοβουλευτικά τόσο το ζήτημα της αναγκαίας ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων, όσο και της ταχείας αποκατάστασης των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων.

Όλςε του τις προεκλογικές δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων από την φονική πλημμύρα, ανέστειλε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, υπήρχαν ζητήματα που εκκρεμούσαν και έπρεπε να λυθούν. Αν και το απόγευμα πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιηθεί το debate των δύο την Παρασκευή, μετά από επικοινωνία που είχαν με τον Νίκο Αλιβιζάτο, αποφάσισαν τελικά να μην γίνει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής να σκεφτεί ακόμα και το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών, με τον καθηγητή να λαμβάνει την απόφαση η διαδικασία να προχωρήσει κανονικά. Έτσι, το πένθος που υπάρχει σε ολόκληρη τη χώρα θα οδηγήσει τις δύο πλευρές στις κάλπες στα βουβά – όπως είναι και απολύτως λογικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα