Το Ποτάμι φεύγει με αμυχές από το ΚΙΝΑΛ

Το Ποτάμι φεύγει με αμυχές από το ΚΙΝΑΛ
Ο Σταύρος Θεοδωράκης Eurokinissi

Έντονο παρασκήνιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΟ. Αντιπαράθεση Δανελλη- Ψαριανού και τα μηνύματα Θεοδωράκη, ενόψει της προδιαγεγραμμένης αποχώρησης από το ΚΙΝΑΛ.

Το χειρότερο που μπορούσε να συμβεί στο Ποτάμι λίγες μέρες πριν από την επισημοποίηση της διαγραφόμενης απόφασής του για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής ήταν να πυροδοτηθεί συζήτηση για κρυφή ατζέντα προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό είπε πάνω-κάτω ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Σπύρο Δανέλλη στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας χθες το απόγευμα και ο βουλευτής του Ποταμιού του πρότεινε μόνος του να κάνει μια δήλωση για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σημειώνοντας ότι οι δικές του απόψεις είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν το Ποτάμι στο σύνολό του.

Ο διάλογος μεταξύ τους δεν ήταν έντονος ούτε έδειχνε μεγάλη ψυχική απόσταση. Υπήρξε, άλλωστε, σύμπτωση στη διαπίστωση ότι η στιγμή ήταν εντελώς ακατάλληλη για τη διατύπωση αυτών των απόψεων που δεν είναι καθόλου καινοφανείς για τον Σπ. Δανέλλη (ο οποίος σήμερα μιλά μαζί με τον Δ. Τζανακόπουλο σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιανία). Σηκώθηκε πολλή σκόνη όταν έγιναν γνωστές δηλώσεις του κ. Δανέλλη ότι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση το Ποτάμι θα πρέπει να βάλει πλάτη στη βάση ενός προοδευτικού προγραμματικού πλαισίου.

άρχισε αμέσως η σεναριολογία για τις εφεδρείες του ΣΥΡΙΖΑ και ακούστηκε δυνατά η κραυγή του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου: “Σταύρο, δεν σου αξίζει να έχεις αυτό το πολιτικό τέλος που σε οδηγούν τα στελέχη σου, προκειμένου να εκλεγούν ακόμα μια φορά Βουλευτές. Είναι άνθρωποι που έχουν περάσει από τέσσερα κόμματα και έχουν ως μόνο στόχο να κρατήσουν την καρέκλα”.

Η δήλωση με την οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης δεσμεύτηκε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση βοήθησε στην εκτόνωση της έντασης ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Μεγάλης Συνάντησης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) την Κυριακή, όταν αναμένεται να αποφασιστεί η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής. Το ερώτημα “τι θα γίνει μετά” μάλλον θα απαντηθεί σε συνέδριο του Ποταμιού που θα προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Εκεί τα αίματα άναψαν όταν ο Γρηγόρης Ψαρριανός και ο Σπύρος Δανέλλης αντιπαρατέθηκαν με έντονο τρόπο. Ο πρώτος έχει δηλώσει ότι δεν έχει πια καμία σχέση με την Αριστερά και ο δεύτερος κινείται στην εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Όλοι όμως συμφώνησαν ότι η απόφαση για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής δεν πρέπει να εστιαστεί στο μακεδονικό αλλά να αποδοθεί στο πλαίσιο λειτουργίας (τρόπος λήψης αποφάσεων κοκ).  Ο Σπύρος Λυκούδης επιφυλάχθηκε να μιλήσει με τα μέλη της κίνησής του (Μεταρρυθμιστές) και ο Γιώργος Αμυράς ήταν κατηγορηματικός ως προς το ότι δεν θέλει να υπάρχει καμία σκιά υπόγειων δεσμών του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κανένας βουλευτής δεν άφησε να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης (στο ορατό μέλλον…).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα