Το Σκουρλέτη πρότεινε για γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Το Σκουρλέτη πρότεινε για γραμματέα ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για το ρόλο της αριστεράς, για συσπείρωση δυνάμεων απέναντι στην παλινόρθωση μίας νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και εισηγήθηκε την εκλογή του νυν υπουργού Εσωτερικών σε μία συμβολική κίνηση- μήνυμα

Τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη πρότεινε για γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

 Έπειτα από την κομματική διαδικασία, προ των πυλών τίθεται και ο ανασχηματισμός. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ανώτατη κυβερνητική πηγή έδειχνε να μεταθέτει στην τρέχουσα εβδομάδα τις ανακοινώσεις για αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης. Έπειτα από την έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θέλει να παρουσιάσει κεντρικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου τα οποία επιπλέον θα δίνουν και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις νέες συνθήκες.

Βασικός σταθμός για αυτό αποτελεί η ΔΕΘ. Όπως προαναγγέλλουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από τα μνημόνια». Αυτό περιλαμβάνει «μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, μέτρα στήριξης και προστασίας της μισθωτής εργασίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πρωτοβουλίες για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και θεσμικές τομές», κορυφαία εξ αυτών και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα