Το στίγμα του Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας

Το στίγμα του Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας
ΑΘΗΝΑ-ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Με την πρόσκληση σε Τσίπρα- Σαμαρά στο γεύμα που του είχε παραθέσει ο απερχόμενος Πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, ο κ.Παυλόπουλος είχε δείξει τις προθέσεις του. Σήμερα το απόγευμα η ορκωμοσία, μετά από “προσκύνημα” στο Ίδρυμα Κ.Καραμανλής

Με τη σημερινή ορκωμοσία ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων στις έξι το απόγευμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντα του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μία θέση από την οποία αναμένεται να δώσει το δικό του στίγμα, σαφώς πιο παρεμβατικό και πολιτικό από αυτό του απερχόμενου Προέδρου Καρόλου Παπούλια.

Οι προθέσεις του κ.Παυλόπουλου είχαν φανεί από το  γεύμα, που είχε παραθέσει προς τιμήν του ο κ.Παπούλιας στις 4 Μαρτίου και στο οποίο είχαν προσκληθεί τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρχηγός πλέον της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, σε μία σπάνια συνάντηση κορυφής δεδομένου ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί δεν είχαν επικοινωνία το προηγούμενο διάστημα, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ δεν είχε καν μεταβεί στο Μαξίμου για την παράδοση στο διάδοχο του.

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται μάλιστα να ξεκαθάρισε ότι εάν απαιτηθεί θα φέρει ξανά στο ίδιο τραπέζι πρωθυπουργό και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της εθνικής συνεννόησης.

Ο κ.Παυλόπουλος αναμένεται να εξαντλεί μάλιστα τα όρια των θεσμικών αρμοδιοτήτων του όταν κριθεί αναγκαίο, αλλά ευρισκόμενος σε επαφή με τον πρωθυπουργό και λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην ελληνική κοινωνία.

Ήδη από τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα που είχε δεχθεί από το εξωτερικό και ειδικά από Ευρωπαίους πολιτικούς για την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επιχειρήσει με τον τρόπο του να συμβάλλει στη διαπραγμάτευση της χώρας. Η επιλογή άλλωστε ενός κεντροδεξιού πολιτικού για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα ήταν και ένα μήνυμα προς τους εταίρους.

Ο κ.Παυλόπουλος από την πλευρά του όταν μετέβη στο Μαξίμου μετά την πρόταση του κ.Τσίπρα είχε μιλήσει με νόημα για την ανάγκη η Ελλάδα και η Ευρώπη να βρει τις αξίες που έχει χάσει, θέλοντας να δείξει ότι ως Πρόεδρος θα λειτουργήσει με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία.

Πριν την ορκωμοσία του στις έξι το απόγευμα ενώπιον της Βουλής, ο κΠαπούλιας θα επισκεφθεί το χώρο του Ιδρύματος Κ.Καραμανλής στη Φιλοθέη, όπου βρίσκεται ο τάφος του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατία σε μία κίνηση με σαφή πολιτικό συμβολισμό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα