Το τετ α τετ του πρωθυπουργού με την ‘Ρολίτα’

Το τετ α τετ του πρωθυπουργού με την ‘Ρολίτα’
Tour of Prime Minister Alexis Tsipras at the pavilions of the 82nd Thessaloniki International Traid Fair (TIF) and inauguration of the stand of the Honored Country of China, Thessaloniki, Greece on September 9, 2017. / 82 , , 9 2017. Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Το ρομπότ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας τράβηξε την προσοχή του Αλέξη Τσίπρα κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ

Μία απρόσμενη συνάντηση είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ, όταν βρέθηκε μπροστά του ένα… ρομπότ, με τον πρωθυπουργό, γεμάτο περιέργεια, να ζητάει λεπτομέρειες για την λειτουργία του.

Όπως εξήγησε στον πρωθυπουργό ο κ. Χαραλαμπίδης, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, πρόκειται για μία δημιουργία φοιτητών του ιδρύματος, οι οποίοι ασχολούνται με την κοινωνική και εκπαιδευτική ρομποτική.

Η ομάδα του ΠΑΜΑΚ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί στην Κόστα Ρίκα.

 

Μιλώντας για το συγκεκριμένο ρομπότ, ο υπ. διδάκτορας ανέφερε πως πρόκειται για το πρώτο ρομπότ-παρουσιαστής, ή μάλλον παρουσιάστρια, καθώς είναι θηλυκού γένους και ονομάζεται “Ρολίτα”.

Έχει σχεδιαστεί για να παρουσιάζει εκδηλώσεις, οι λειτουργίες της είναι ημιαυτόματες και πρόκειται για ρομπότ “κοινωνικής αρωγής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα