Τον Μάρτιο ο νόμος για τις μονάδες της ΔΕΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΕΜΠΤΗ 21/12/2017. (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
ΜΕΓΑΛΗ ΟΥΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΕΜΠΤΗ 21/12/2017. (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ) EUROKINISSI

Μέσα στο Μάρτιο αναμένεται να είναι έτοιμος ο νόμος για την απόσχιση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και το εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων

Αυτό τόνισε αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Eνέργειας μετά την πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά της ΔΕΗ δηλαδή το χρέος ύψους 2,4 δις ευρώ επιχειρήσεων και νοικοκυριών αλλά και τον δανεισμό της επιχείρησης θα γίνει ειδική συνάντηση με τεχνικά κλιμάκια μέσα στις επόμενες μέρες.

Σε ότι αφορά την συζήτηση για το κόστος του νέου κοινωνικού τιμολογίου και αν το υπήρξε προβληματισμός από τους θεσμούς , η ίδια πηγή υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα για την ΔΕΗ είναι ουδέτερο.

Σε ότι αφορά τις ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις (ΔΕΠΑ ΕΛΠΕ ΔΕΗ ) η ελληνική πλευρά μεταβίβασε προς τους θεσμούς τις δεύτερες σκέψεις που υπάρχουν στο οικονομικό επιτελείο . Να ακολουθηθεί δηλαδή ένας εναλλακτικός τρόπος τη απευθείας πώλησης των μετοχών του ελληνικού δημοσίου στις τρεις εταιρίες με την έκδοση ομολόγων μετατρέψιμων σε μετοχές . Ωστόσο η αποδοχή δεν ήταν η αναμενόμενη . Πηγή του υπουργείο περιβάλλοντος τόνιζε ότι ήταν η πρώτη φορά που συζητούνταν το θέμα και υπάρχει ακόμη δρόμος για την διαπραγμάτευση.

ADVERTISING

SHARE: