Τώρα θυμήθηκε ο Τραγάκης: Εδώ και 9 χρόνια ξέραμε το σκάνδαλο για Άκη και Γιάννο

Τώρα θυμήθηκε ο Τραγάκης: Εδώ και 9 χρόνια ξέραμε το σκάνδαλο για Άκη και Γιάννο
ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τάραξε τα νερά η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη στην Ελευθεροτυπία. Πώς η Εξεταστική Επιτροπή γνώριζε για τα "αμαρτωλά" εξοπλιστικά, αλλά δεν προέβαινε σε απόδοση ευθυνών

“Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του 2005 είχε τεκμηριώσει πλήρως την απιστία, σε βαθμό κακουργήματος, του Ακη Τσοχατζόπουλου για τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εκατομμυρίων δολαρίων, σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις προμήθειας εξοπλιστικών συστημάτων TOR-Μ1 και τις αντίστοιχες συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων”, δηλώνει σε σημερινή του συνέντευξη – κόλαφο στην Ελευθεροτυπία ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης.

Ο τότε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής του 2005 δηλώνει ότι είχε εντοπιστεί με ακρίβεια δολαρίου η προμήθεια που είχε κατατεθεί για τα Αντισταθμιστικά Οφέλη, ύψους 25.081.957 δολαρίων.

Η διαδρομή του “μαύρου χρήματος” είχε περάσει από τη Ρωσία στην Κύπρο, από την Κύπρο στη Νέα Υόρκη και από τη Νέα Υόρκη στη Ζυρίχη όπου ζητήθηκε και επιτεύχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών.

Παράλληλα, στην συνέντευξή του, δηλώνει ότι: “Είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα TOR-M1 και τα TPQ-37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρείας Drumilan, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και ολοκληρώνει ότι: “Όσοι νόμιζαν ότι ο βρώμικος φάκελος είναι… ιστορία, τώρα βρίσκονται μπροστά σε οδυνηρές εκπλήξεις και ο νόμος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καραδοκεί”.

Η συνέντευξη του αντιπροέδρου της Βουλής προκάλεσε όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση πολιτικών, οι οποίοι έσπευσαν να σχολιάσουν την βόμβα Τραγάκη στα social media, με πρώτο και χαρακτηριστικότερο το τιτίβισμα του Θάνου Τζήμερου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα