Τόσκας: Η πολιτική συγγνώμη θα έχει νόημα μόνο αν βρούμε τρόπο να μην γίνει άλλη τραγωδία

Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη EUROKINISSI

Παρέλαβε τις αρμοδιότητες του Ν. Τόσκα ο Π. Σκουρλέτης - Ο κ. Τόσκας έκανε έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, και τόνισε ότι για λόγους συνείδησης είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

Τις αρμοδιότητες της Προστασίας του Πολίτη παρέλαβε ο ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί του Σαββάτου, από τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τόσκας έκανε έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο, και τόνισε ότι για λόγους συνείδησης είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στον πρωθυπουργό. «Τα δέντρα θα ξεφυτρώσουν, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, οι ακρογιαλιές θα γεμίσουν και πάλι παιδικές φωνές, όμως αυτοί που πέθαναν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία και οφείλουμε να το κάνουμε πράξη γιατί μόνο τότε η πολιτική συγγνώμη θα έχει πραγματικό αντίκρισμα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι αναλαμβάνει σε μία δύσκολη στιγμή και δήλωσε ότι προτεραιότητα είναι για την κυβέρνηση να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν, αυτούς που αντιμετώπισαν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά ταυτόχρονα να πάει σε βάθος για τις αιτίες αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τόσκας: Οι απώλειες τόσων ανθρώπων ξεπερνούν τη βούλησή μου να συνεχίσω

Αποδεκτή από τον πρωθυπουργό η παραίτηση Τόσκα

Χωρίς τον Ηλία Ψινάκη το Δημοτικό Συμβούλιο στον Μαραθώνα

Οργή κατοίκων στον Μαραθώνα: Παραιτηθείτε όλοι - Μας κάψατε

ADVERTISING

SHARE: