Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα επικαλείται το κράτος δικαίου, όποτε τη βολεύει

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον πρόεδρο της Τουρκιας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον πρόεδρο της Τουρκιας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν AP

Στη χθεσινή σκληρή ανακοίνωση του Μαξίμου, που διεμήνυσε στον προκλητικό Ερντογάν ότι η Ελλάδα δεν έχει σουλτάνο, απάντησε η Άγκυρα

Στην απάντησή του για τη χθεσινή αιχμηρή ανακοίνωση του Μαξίμου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ρίχνει εκ νέου λάδι στη φωτιά, καθώς κατηγορεί ούτε λίγο ούτε πολύ την Αθήνα ότι "ρίχνει το επίπεδο" της συζήτησης με την Τουρκία. Κατηγορεί παράλληλα την ελληνική πλευρά ότι εφαρμόζει την έννοια του Κράτους Δικαίου κατά το δοκούν, με αφορμή τη υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, έχει ως εξής:

«Η ρητορική στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ελληνα πρωθυπουργού χθες (1η Απριλίου) και αφορούσε στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται γιατί πέρασαν παράνομα τα σύνορα μας, υποδεικνύει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να ρίχνουν ολοένα το επίπεδο της συζήτησης με την Τουρκία. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί, που δεν συνάδουν με την κυβερνητική υπευθυνότητα, προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Οταν βολεύει τα συμφέροντά της, η Ελλάδα επικαλείται την αρχή του Κράτους Δικαίου. Ωστόσο, όταν δεν γίνεται αυτό, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να αψηφήσει ολοκληρωτικά αυτή την αρχή, ακόμη και μη εφαρμόζοντας αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων. Η πρόσφατη ιστορία το αποκαλύπτει αυτό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία, Έλληνες στρατιωτικοί
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απάντηση Μαξίμου σε Ερντογάν: Η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο

Παζάρια Ερντογάν για τους "δύο" με στρατιωτική παραλλαγή

ADVERTISING

SHARE: