Τουσκ σε Τσίπρα: Μόνο αν λυθεί η διαφορά με τα Σκόπια θα μπουν στην ΕΕ

Ο Αλέξης Τσιπρας και ο Ντόναλντ Τουσκ
Ο Αλέξης Τσιπρας και ο Ντόναλντ Τουσκ SOOC

Το Σκοπιανό εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια αφορούσε η τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό. Ο Τουσκ επικρότησε τις προσπάθειες της Αθήνας για λύση των διαφορών με τις γειτονικές χώρες, εξαρτώντας από αυτό την ένταξη τους και φωτογραφίζοντας την ΠΓΔΜ

Το Σκοπιανό βρέθηκε πράγματι στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν για το Σκοπιανό εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια.

Σύμφωνα με το Μαξίμου ο Πρόεδρος Τουσκ επικρότησε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση των διαφορών της με τις γειτονικές της χώρες, που άλλωστε αποτελεί και προϋπόθεση για την ενταξιακή προοπτική τους.

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα διαδραματίζει πάντοτε εποικοδομητικό ρόλο για τη σταθερότητα και την αναπτυξιακή προοπτική των Βαλκανίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό, Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Τουσκ για το ζήτημα της ΠΓΔΜ

SHARE:

24Media Network