Η ‘Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους’ της Βουλής με τραγούδι του John Lennon

Η ‘Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους’ της Βουλής με τραγούδι του John Lennon

Το κανάλι της Βουλής δημοσίευσε τρέιλερ για την "Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους". Ποιο το σλόγκαν. Θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση (Vid)

Τρέιλερ για την “Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους” δημοσίευσε το Κανάλι της Βουλής υπό το ήχους του “Gimme Some Truth” του John Lennon και με σλόγκαν “Έλεγξέ το – διάγραψέ το”.

Το βίντεο διάρκειας 44 δευτερολέπτων διαδραματίζεται στο κέντρο της Αθήνας, και δίνει στοιχεία για το Χρέος επί του ΑΕΠ και το πόσο διογκώθηκε αυτό την πενταετία του μνημονίου.

“Βαρέθηκα να ακούω νευρικούς, στενόμυαλους, υποκριτές. Θέλω μόνο την αλήθεια. Πες μου μόνο την αλήθεια”, λένε οι στίχοι του “Gimme Some Truth”, ενώ στη συνέχεια ακούγεται μια αντρική φωνή να λέει: “ύστερα από πέντε χρόνια Μνημονίου το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από το 115% στο 180% του ΑΕΠ. Μάθε την αλήθεια για το δημόσιο χρέος”.

“Έλεγξέ το – διάγραψέ το”, κλείνει το τρέιλερ.

Σφοδρή αντίδραση από τη ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για “άθλια κομματική διαφήμιση”. Ζήτησε μάλιστα από την κυβέρνηση, να νουθετήσει την Πρόεδρο της Βουλής.

“Η άθλια κομματική διαφήμιση της κας Κωνσταντοπούλου προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα. Η Bουλή δεν είναι προπαγανδιστικός μηχανισμός μονοκομματικού κράτους, ούτε ντουντούκα κομματικής προπαγάνδας. Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να βάλει την κα Κωνσταντοπούλου στη θέση της”.

Ποτάμι: “Να κατέβει το βίντεο”

 Την έντονη αντίδραση του Ποταμιού προκάλεσε η ανάρτηση από τον διαδικτυακό κόμβο της Βουλής αλλά και η μετάδοση από τηλεοπτικό κανάλι, διαφημιστικού τρέιλερ για το δημόσιο χρέος.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος επιτίθεται στην κ. Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για «Πρόεδρο της Βουλής σε ρόλο τρεϊλερατζή» και καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει να «κατέβει» το βίντεο.

«Κάθε μέρα και μία δυσάρεστη έκπληξη επιφυλάσσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Αλέξη Τσίπρα. Τελευταίο της χόμπι, από ό,τι φαίνεται, είναι η κατασκευή διαφημιστικών τρέιλερ με τις απόψεις της» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Ποταμιού και προστίθεται: «Σε ένα από αυτά ακούγεται το τραγούδι του Τζον Λένον “Just gimme some truth” και καλείται (!) ο κόσμος να “ελέγξει” και στη συνέχεια να διαγράψει το δημόσιο χρέος! Κανένα πρόβλημα, η Ελλάδα έχει χώρο και για τους γραφικούς. Μόνο που αυτό το κακότεχνο βίντεο εμφανίζεται με τη σφραγίδα της Βουλής των Ελλήνων».

«Μπορεί τα κόμματα να μην έχουν ενημερωθεί, μπορεί τα μέλη του προεδρείου της Βουλής να το αγνοούν, το βίντεο όμως προβάλλεται, ήδη, στο κανάλι της Βουλής στο ίντερνετ. Η κατάσταση νομίζουμε ότι γίνεται επικίνδυνη. Η χώρα έχει νόμιμη κυβέρνηση και η οποία θα πρέπει να απαιτήσει από την πρόεδρο της Βουλής να κατεβάσει το τρέιλερ και να της συστήσει- φιλικά έστω-να μη φυτρώνει εκεί που δεν την σπέρνουν» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα