Τρεις χρυσαυγίτες βουλευτές στις επιθέσεις εναντίον της Βουλής

ΜΑΤ στα σκαλιά της Βουλής
ΜΑΤ στα σκαλιά της Βουλής EUROKINISSI

Στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αποστέλλει ο Νίκος Τόσκας την αναφορά των αστυνομικών αρχών για τα επεισόδια τι βράδυ του Σαββάτου έξω από το Κοινοβούλιο. Μεταξύ των στοιχείων και το βίντεο του news24/7 που δείχνει τον Λαγό να πρωταγωνιστεί στις επιθέσεις.

Τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησαν στα επεισόδια έξω από τη Βουλή το Σάββατο το βράδυ, σύμφωνα με την αστυνομική έκθεση που βρίσκεται στα χέρια του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Πρόκειται για τους Γιάννη Λαγό, Ηλία Παναγιώταρο και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, που παρακινούσαν –σύμφωνα με τις αστυνομικές αναφορές- τους διαδηλωτές σε επίθεση για την κατάληψη της Βουλής, ενώ μεταξύ των επιτιθέμενων ήταν και οι ίδιοι. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου στο news24//7 διακρίνεται καθαρά ο Γ. Λαγός να πρωτοστατεί στις επιθέσεις χρυσαυγιτών και άλλων ακροδεξιών προκειμένου να εισέλθουν στη Βουλή.

Η Βουλή, μόλις λάβει την αναφορά της ΕΛΑΣ από τον Νίκο Τόσκα, αναμένεται να προγραμματίσει συνεδρίαση για άρση των ασυλιών των τριών βουλευτών.

Αρμόδιες πηγές, μάλιστα, κάνουν λόγο για οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον του Κοινοβουλίου το Σάββατο το βράδυ, με πρωταγωνιστή τα Τάγματα Εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Το σχέδιο «επίθεση στη Βουλή», μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες κορυφαίες πηγές από το Κοινοβούλιο και την οδό Κατεχάκη, ήταν γνωστό στην κυβέρνηση και γι’ αυτό επιχειρήθηκε το τέλος της συνεδρίασης για την πρόταση μομφής να γίνει πριν τη νύχτα. Σύμφωνα δε τις πληροφορίες, ο Ν. Βούτσης είχε ενημερώσει σχετικά και το Προεδρείο της Βουλής…


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χρυσή αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ένταση στο Σύνταγμα - Μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών

ADVERTISING

SHARE: