Τρεισήμισι ώρες κράτησαν οι διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας

Τρεισήμισι ώρες κράτησαν οι διερευνητικές Ελλάδας – Τουρκίας
Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη Turkish Foreign Ministry/Handout/Anadolu via Getty Images

Η Ελλάδα προσήλθε στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με αντικείμενο μόνο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. "Στόχος να πιάσουμε το νήμα  από το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016" είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Συμφωνήθηκε ο επόμενος γύρος να λάβει χώρα στην Αθήνα.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν στις 11.00 ώρα Τουρκίας (10.00 ώρα Ελλλάδας) και διήρκεσαν μέχρι τις 14.30 ώρα Τουρκίας (13.30 ώρα Ελλάδας), κράτησαν δηλαδή περισσότερο από τρεις ώρες.

Η Ελλάδα προσήλθε στις συνομιλίες με αντικείμενο μόνο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών ενώ στις συνομιλίες συμμετείχε και ο Ιμπραχίμ Καλίν, επικεφαλής σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυστηρός έλεγχος των τουρκικών αρχών στα αυτοκίνητα Τούρκων και Ελλήνων διπλωματών κατά την άφιξή τους στο Ντολμά Μπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης για τις διερευνητικές επαφές DHA via AP

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είπε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, οι διερευνητικές επαφές δεν είναι διαπραγματεύσεις, ούτε έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

“Στόχος είναι να πιάσουμε το νήμα από το σημείο που διακόπηκαν οι επαφές το 2016. Να εξετάσουμε αν υπάρχει σημείο σύγκλισης, για να οδηγηθούμε ενδεχομένως σε διαπραγματεύσεις για το ένα και μοναδικό θέμα που μας απασχολεί. Αυτό της οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου” είπε ο κ. Ταραντίλης και συνέχισε λέγοντας πως “είναι ξεκάθαρο – όπως άλλωστε έχει τονίσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – ότι καμία συζήτηση δεν αφορά την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα της χώρας μας”.

“Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται με καλή πίστη και προσδοκά να πράξει το ίδιο και η τουρκική” συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version