Τροπολογία για Κασιδιάρη: Επέμεινε στη “Θεωρία των Δύο Άκρων” η κυβέρνηση – Ψηφίστηκε μόνο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Τροπολογία για Κασιδιάρη: Επέμεινε στη “Θεωρία των Δύο Άκρων” η κυβέρνηση – Ψηφίστηκε μόνο από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
, Eurokinissi

"Παρών" ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνητική ψήφος από ΚΚΕ και Μέρα 25. Επίθεση της "ακροδεξιάς πτέρυγας" της κυβέρνησης στα κόμματα της αριστεράς.

Η εμμονή της κυβέρνησης στις διατάξεις που θεσμοθετούν την «Θεωρία των Δύο Άκρων» δεν έδωσε την δυνατότητα στην Βουλή να στηρίξει με ευρύτατη πλειοψηφία μια διάταξη που θα «μπλόκαρε» την κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη στις επόμενες εκλογές. Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση “πέρασε” τελικά με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Μέρα 25.

Το σημείο διαφωνίας

Κομβικό σημείο των διαφωνιών των κομμάτων της αριστεράς ήταν το ζήτημα της δυνατότητας επέκτασης των απαγορευτικών ρυθμίσεων της τροπολογίας και σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε «παρών» ενώ νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε καλέσει την κυβέρνηση να συμβιβαστεί στην θέση που διατύπωσαν στον δημόσιο διάλογο οι «κοινής αποδοχής» συνταγματολόγοι Νίκος Αλιβιζάτος και Ξενοφών Κοντιάδης, καταθέτοντας και σχετική νομοθετική πρόταση. Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό που εδώ και μέρες έχει προαναγγείλει την ρύθμιση λέγοντας πως «ο καημός του κου Μητσοτάκη δεν είναι να αποκλείσει τους ναζί, τα φασιστικά μορφώματα, τον ακροδεξιό και εθνικιστικό λαϊκισμό. Ο καημός του είναι να πάρει τις ψήφους των ακροδεξιών και των εθνικιστών».

Το ΚΚΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις επικίνδυνες διατάξεις που εισάγονται με τον Γιάννη Γκιόκα να σημειώνει πως «η θέση, της κυβέρνησης οδηγεί στη στέγαση της θεωρίας των δύο άκρων με επίκληση δεκάδων αδικημάτων του Ποινικού Κώδικα, 6 κεφάλαια συγκεκριμένα, που φωτογραφίζουν τη δράση του εργατικού κινήματος». Το Μέρα 25 εξαρχής έχει εκφράσει την διαφωνία του με την όλη συζήτηση εκτιμώντας ότι ουσιαστικά ηρωοποιείτε η Χρυσή Αυγή.

Επίθεση από Βορίδη – Γεωργιάδη

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ιδίως, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς δέχθηκαν πολιτική επίθεση από δύο υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας προερχόμενους από τα άκρα δεξιά του πολιτικού φάσματος: Τον Μάκη Βορίδη που εισηγήθηκε την τροπολογία ως υπουργός Εσωτερικών και τον Άδωνι Γεωργιάδη στο νομοσχέδιο του οποίου η σχετική ρύθμιση ενσωματώθηκε. Ο Μάκης Βορίδης κατηγόρησε  εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας «μήπως θέλετε να κατέβει η Χρυσή Αυγή και δεν μας το λέτε; Για να το τελειώνουμε, να το λήξουμε;» ενώ εγκάλεσε το ΚΚΕ για «υπερβολικές» απόψεις σχετικά με την επέκταση της διάταξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Άδωνις Γεωργιάδης που αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και την στάση του για την Χρυσή Αυγή είπε πως «μπορεί να τους σιχαίνεστε αλλά πάντα τους βοηθάγατε γιατί τους βλέπατε σαν ένα κόμμα που παίρνει ψήφους από τη ΝΔ, είστε δυστυχισμένοι από την σημερινή τροπολογία».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version