Τροπολογία για τη συμφωνία στο Eurogroup ετοιμάζει η Αριστερή Πλατφόρμα

Τροπολογία για τη συμφωνία στο Eurogroup ετοιμάζει η Αριστερή Πλατφόρμα
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ,από τον Πρόεδρο της Κ.Ο Αλέξη Τσίπρα,Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Πληροφορίες για κατάθεση τροπολογίας την Κυριακή από την Αριστερή Πλατφόρμα. Ομιλία με πικρές αλήθειες από τον Γ. Δραγασάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος – που είναι σε εξέλιξη – και θα αφορά τη συμφωνία με το Eurogroup και το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση από εδώ και πέρα.

Κριτικη άσκησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της αριστερής πτέρυγας Αλέκος Καλύβης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είπε:

“Είναι ετεροβαρής η συμφωνία και θα πρέπει να αντικρούσουμε τα αρνητικά σημεία στην πράξη. Με την εφαρμογή του προγράμματος να προετοιμάσουμε τον λαό για τη μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου”.

Δραγασάκης: Συμβιβασμός για να κερδίσουμε χρόνο

Αίσθηση προκάλεσε και η ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο οποίος μίλησε για ωμό εκβιασμό από πλευράς Ευρώπης. Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως η συμφωνία αποτελεί έναν “προωθητικό συμβιβασμό” προκειμένου η κυβέρνηση να κερδίσει χρόνο και υπερτόνισε πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αποτραπεί η απειλή ενός νέου μνημονίου με μια χώρα που θα είναι ισχυρή ώστε να μην υποκύπτει σε εκβιασμούς.

Τέλος, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στις παθογένειες του κόμματος, το οποίο δεν είναι ενιαίο, ούτε κόμμα των μελών του και ανέφερε πως αυτό είναι ευθύνη όλων. Όπως συμπλήρωσε, πρέπει το κόμμα να λειτουργεί ως ενιαίο, κάτω από συλλογικές διαδικασίες.

Σημεία της ομιλία του:

“Στις διαπραγματεύσεις που κάναμε μας οδηγούσαν σε εκβιασμό: Ή υπογράφετε μνημόνιο ή χρεωκοπείτε.Η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. Κερδίσαμε χρόνο. Δεν απεμπολούμε τους στρατηγικούς στόχους μας. Η μεγάλη διαπραγμάτευση είναι μπροστά μας. Το στοίχημα είναι να κυβερνήσουμε αποτελεσματικά και με δικαιοσύνη. Πρέπει να οργανώσουμε τη θωράκιση της χώρας για να μην υποκύπτουμε εύκολα σε εκβιασμούς. Να οργανώσουμε τη διαπραγμάτευση γιατί τα μεγάλα θέματα όπως η ρύθμιση τους χρέους και το αναπτυξιακό μέλλον της χώρας είναι μπροστά. Απαιτείται συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχία για να αποτρέψουμε την απειλή ενός νέου μνημονίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε στο συνέδρια δεν είναι ούτε ενιαίος, ούτε κόμμα των μελών του και γι’ αυτό έχουμε ευθύνη όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λειτουργεί με όρους ενιαίου κόμματος μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με υπευθυνότητα των μελών του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα