Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει Σοσιαλδημοκρατία με Βενιζέλο-Λοβέρδο

Τσακαλώτος: Δεν υπάρχει Σοσιαλδημοκρατία με Βενιζέλο-Λοβέρδο
ΒΟΥΛΗ - Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

«Το σχέδιο Β δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο Α» δήλωσε. «Θέλετε να είστε με τη ΝΔ» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ. Για ανυπόστατες κατηγορίες μίλησε ο Λοβέρδος

Σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του υπέρ της διατήρησης του μπόνους των 50 εδρών στις επόμενες εκλογές εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρουσιάζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο ως αποκλειστικούς υπεύθυνους για την προσέγγιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

«Δεν υπάρχει μέλλον για τη Σοσιαλδημοκρατία αν δεν ξεφύγετε από τον Βενιζέλο και Λοβέρδο» είπε ο κ. Τσακαλώτος με αφορμή την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της απλής αναλογικής. Άφησε, μάλιστα, να εννοηθεί ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος κρύβονται πίσω από την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ «Θέλετε να είστε με τη ΝΔ» είπε απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι του κεντρώου χώρου θα εκβιάζονται να επιλέξουν μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσακαλώτος αντέκρουσε τις αιτιάσεις της ΝΔ για την ύπαρξη σχεδίου επιστροφής στη δραχμή. Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι κάθε κυβέρνηση οφείλει να έχει σχεδιασμούς για διάφορα ενδεχόμενα. «Το ευρώ κινδύνευε έτσι αλλιώς μέχρι να πει ο Ντράγκι ότι θα κάνω ό,τι χρειαστεί» είπε και ανέφερε ότι θα ήταν ανεύθυνη η κυβέρνηση αν δεν προέβλεπε όλα τα ενδεχόμενα. «Υπήρχαν σχέδια για το τι θα γίνει αν μας πιέσουν» είπε και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει «ούτε μια απόδειξη ότι το σχέδιο Β ήταν σχέδιο Α».

Ο υπουργός Οικονομικών, αντέκρουσε όμως και τις αιτιάσεις ότι η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αύξηση του χρέους. «Είμαι πιο έτοιμος να πιστέψω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικό κρατούμενος παρά αυτό» είπε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ ότι απέτυχε στις προβλέψεις της για την αριστερή παρένθεση, για την πτώση της κυβέρνησης το καλοκαίρι λόγω αξιολόγησης και για το ότι δεν θα υπήρχε διευθέτηση για το χρέος. «Σας μένει μόνο να μιλάτε για το παρελθόν» τόνισε απευθυνόμενος στη ΝΔ.

Λοβέρδος: είστε ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για την Σοσιαλδημοκρατία

Απαντώντας ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ανυπόστατες τις κατηγορίες του κ. Τσακαλώτου. Του καταλόγισε μάλιστα ότι είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά στο όνομα της Σοσιαλδημοκρατίας. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “παρατηρητής” των διεργασιών στην Σοσιαλδημοκρατία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα